Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Režisore Signe Baumane dodas Rīgas ielās satikt savu skatītāju

22. augustā kinoteātros visā Latvijā sāks demonstrēt pirmo Signes Baumanes pilnmetrāžas filmu Akmeņi manās kabatās. Filmas pirmizrādes dienās pati režisore devusies Rīgas ielās satikt savu skatītāju.

Plkst. 12, 13 un 14 ar Signi iespējams tikties uz Tērbatas un Elizabetes ielas stūra, kur viņa ikvienam, kurš atnāks, dos iespēju izlozēt laimīgo filmas kartīti un iegūt ielūgumu uz Akmeņi manās kabatās vai pat oriģinālo zīmējumu no filmas.

Savukārt tie, kas atnāks uz filmas seansu Kino Citadele šovakar, 22. augustā, plkst. 19.30, varēs satikt režisori un noķert kādu no viņas mestajiem akmeņiem no animācijas filmas - runā, ja kādu no tiem noķerot - mīlestībā veicas 25 gadus.

Animācijas filma pieaugušajiem Akmeņi manās kabatās ir  patiesos notikumos balstīts fantastisks stāsts par piecām autores dzimtas sievietēm, Signi pašu ieskaitot - viņu cīņu ar dzīves pārbaudījumiem, depresiju un neprātu. Filmā Latvijas vēstures peripetijas savijas ar  personīgiem pārdzīvojumiem un stāstiem par ģimenes noslēpumiem, mīlestību un laulību.

Filma jau piedzīvojusi pasaules pirmizrādi nozīmīgajā Karlovi Vari festivālā, kur saņēma divas balvas - Starptautiskās kinokritiķu asociācijas FIPRESCI balvu un Ekumēniskās žūrijas īpašo balvu. Par filmu atzinīgas recenzijas publicējuši kinoindustrijas vadošie mediji, tādi kā The Hollywood Reporter, The Variety un Screendaily. Filmu šogad plānots pieteikt Amerikas Kinoakadēmijas balvai Oskars.

Filma Akmeņi manās kabatās ir ASV un Latvijas kopražojums, kas top ar Nacionālā Kino centra finansiālu atbalstu, un no Latvijas puses to kopproducē studija Lokomotīve. Filma tiks rādīta visos lielākajos Rīgas kinoteātros – Kino Citadele, Splendid Palace, Multikino, Cinamon, kā arī Kino Lora Siguldā un citur Latvijā. Pēc Latvijas pirmizrādes filmu šī paša gada septembrī sāks izrādīt arī Ņujorkā un Losandželosā, vēlāk arī citur ASV. 

Filma iekļauta arī Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā. Ar RSKF atbalstu filmas pirmizrādes nedēļā notiek vairāki pasākumi ar Signes Baumanes piedalīšanos, par kuriem sīkāk var uzzināt festivāla Facebook lapā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja