Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Režisors Viljams Timrots debitēs ar melno komēdiju Pēdējais piliens

30. javārī plkst. 19 kino K.Suns pirmizrādi piedzīvos jaunā režisora un scenārija autora Viljama Timrota debijas īsfilma Pēdējais Piliens, kas ir arī viņa diplomdarbs Baltijas Filmu un Mediju skolā, informēja filmas producente Simona Kļaviņa.

Pēdējais Piliens ir septiņpadsmit minūtes gara melnā komēdija ar Latvijā labi zināmu aktieru dalību - Baiba Broka, Lauris Subatnieks, Intars Rešetins, Artuss Kaimiņš, Gints Andžāns, Valdis Sils u.c.

"Filmas ideja radusies domājot par to, cik ikdienā reizēm ļaujam sevi izmantot un "kāpt uz galvas". Tā ir ilgu laiku krājusies necieņa, kas vienā brīdī ir par daudz un seko dramatisku notikumu ķēde," komentē režisors Viljams Timrots.

Agnesi (Baiba Broka) atlaiž no darba un pamet puisis. Viņa ir zaudējusi pēdējās lietas, par kurām viņa patiesi uztraucās un kas deva cerību par gaišāku nākotni. Tā kā ar darbu un draugu viņai neveicas, tad Agnese pamet esošo dzīvi un dodas prom no visa pazīstamā. Pa ceļam savā mašīnā Agnese uzņem stopētāju Artūru (Valdis Sils), kurš brauc uz Balviem ar domu bildināt savu draudzeni. Agnese diemžēl nebrauc uz Balviem, bet iesaista Artūru savā atriebības gājienā pret draugu un darba vietu, īstenojot savu plānu dažādos nelikumīgos veidos.

"Šis bija mans pirmais darbs režisora, scenārista lomā un biju pārsteigts par cilvēku atsaucību iesaistīties projektā," stāsta jaunais režisors. "Bija lieliska komanda, kas bija gatava darīt "dullas" lietas filmas labā un darīja to ar smaidu sejā. Filmēšana nebija viegls process, jo astoņas filmēšanas dienas bija jāstrādā no agra rīta līdz vēlam vakaram. Mani biedēja vai spēšu izteikt savu domu un saprasties ar aktieriem, bet izdevās. Paldies viņiem par pacietību un iesaistīšanos visās situācijās, ko biju iecerējis."

Filmas komanda: režisors un scenārija autors Viljams Timrots, operators Reinis Traidās, producene Simona Kļaviņa, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa.

Īsfilma būs pieejama atsevišķos īsfilmu seansos kopā ar citiem autoriem.

PĒDĒJAIS PILIENS kaceklis from FreshStep Productions on Vimeo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja