Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Signes Baumanes filma Akmeņi manās kabatās iegūst divas balvas Karlovi Varu festivālā

Sestdien, 11.jūlijā, noslēdzās 49. starptautiskais kinofestivāls Karlovi Varos, kurā divas balvas ieguva Signes Baumanes pilnmetrāžas animācijas filma Akmeņi manās kabatās. Filma saņēma Starptautiskās kinokritiķu asociācijas FIPRESCI balvu, kā arī Ekumēniskās žūrijas īpašo balvu.

Žūrijas akcentēja Baumanes filmas stilu un augsto vizuālo kultūru, kā arī režisores drosmi runāt par sarežģītām tēmām - sievietes vietu sabiedrībā un arī mentālo trauslumu. Par šo oriģinālo darbu - vēstījumu, kurā savijas gan Signes Baumanes ģimenes, gan Latvijas vēsture - atzinīgas recenzijas ir publicējuši ietekmīgie ASV kinoindustrijas izdevumi The Hollywood Reporter un The Variety.

Izdevums The Variety izveidojis arī plašu publikāciju par Latvijas kino, iespējamo starptautisko sadarbību kino jomā un Rīgā decembrī gaidāmo Eiropas Kinoakadēmijas ceremoniju.

Karlovi Varu festivāla galveno balvu Kristālā globuss un 25 000 dolāru naudas balvu ieguva Gruzijas, Čehijas, Francijas un Vācijas kopražojuma filma Corn Island (Kukurūzas sala, režisors Georgs Ovašvilli). Īpašo žūrijas balvu saņēma filma Brīvais kritiens (Free Fall), - režisors Grigorijs Palfi, kurš ieguva arī balvu par labāko režiju. 

Filma tapusi kā Ungārijas, Francijas un Dienvidkorejas kopražojums. Austrumeiropas filmu konkursā East of the West (Rietumu austrumi) uzvarēja krievu režisora – debitanta Ivana Tverdovska filma Labošanas klase (Correction Class), kas tapusi kā Krievijas un Vācijas kopražojums. Īpašā balva – serbu filmai Barbari (Barbarians, rež. Ivans Ikičs).

Pilns balvu saraksts: www.kviff.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja