Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Skatītāju viedokļi par filmu Pī dzīve

"Eksistenciāls un dziļi emocionāls vēstījums par notikumu, kuram varam ticēt vai neticēt. Skatītājam atliek pieņemt spēles noteikumus un ļauties režisora Anga Lī fascinējoši izstāstītajam stāstam.

3D formāts paver lieliskas iespējas dabas un dzīvnieku pasaules atainojumam. Vizuāli krāšņs, bet tai pašā laikā arī iluzors veidojas filmas vizuālais koptēls. Man tikai reizēm ūdens bija par daudz."

Māra Lāce, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore

"Vizuālā ziņā – brīnišķīga filma, kas pilnībā attaisno 3D briļļu uzlikšanu. Izpalika gan emocionāla līdzjušana, jo aktierspēlē tīģeris visus pamatīgi pārtrumpoja.  Krāšņi, fantastiski, tomēr prāts vietām garlaikoti uzkārās uz sižetiskām jautājuma zīmēm, vietām šķita teatrāli un nedabiski tēlojumi. Asprātības un līdzpārdzīvojuma potenciāls stāstam bija milzīgāks, nekā filma spēja iekustināt."

Kristaps Baņķis


"Filma Pī dzīve ir lieliska gan vizuāli – ar jaukajiem dzīvniekiem, krāsu spēli kadros, dzīvo dabu un noskaņām –, gan idejiski, liekot skatītājam aizdomāties par dzīvi, tās jēgu, cilvēku attiecībām un pārdzīvojumiem. Īstena kultūras deva no pirmā līdz pēdējam kadram! Patiesības un mākslas buķete!"

Felicita Ozere


"Elpu aizraujošs, krāšņs vizuāls piedzīvojums; tiesa, jūras epizožu adrenalīnu mazina jau sākumā zināmais izglābšanās fakts. Nobeigums atstāj šaubas, vai patiess bija redzētais vai apdrošināšanas aģentiem izstāstītais. Fantāzija kā reliģijas analogs, kas ļauj pārdzīvot daudz brutālāku realitāti? Tad var saprast arī pretenciozo frāzi, ka stāsts likšot noticēt Dievam – kurš teiks, ka divvientulība ar tīģeri, pie tam 3D tehnikā neizskatījās ticami? Bet tas nekādi nepierāda, ka pareizāk ir izvēlēties pasaku realitātes vietā..."

Stella Pelše

"Jau stundu netieku vaļā no ainas ar naksnīgo okeānu, kurā mirdz planktons un medūzas. Un tad laivai salto pāri pārlido valis. Šķiet, manā kontā tā ir pirmā 3D filma. Krāšņi un meistarīgi izstāstīts labs stāsts. Jāredz!
Turklāt gadījums, kad 3D kalpo mākslai kā izcils izteiksmes līdzeklis. Vizuāla katarse. Stāstu zināju, jo biju lasījusi grāmatu."

Ieva Vītiņa


"Skatījos filmu nākamajā dienā pēc atgriešanās no Indijas, tāpēc varēju visā tajā kičā iepeldēt pilnīgi dabiski un brīvi – tiešā ceļā... Mani sajūsmināja šīs Anga Lī filmas rafinētais naivisms. Kā izsmalcinātais ķīnietis šoreiz piemiegtām acīm noraugās indiešu "dabasbērnu" vispieņemošajā  atvērtībā Visumam ar viņu trim  miljoniem dievu un dievību, kam katrai ir veltīta sava himna. Dabā viss ir labi radīts, tīģeri nevar – un laikam arī nevajag! –  humanizēt."

Ingrida Zemzare


"Filmas laikā skatītājs dodas aizraujošā, ļoti skaistā ceļojumā, kas, filmai beidzoties, atstāj patīkamu pēcgaršu, laiku pa laikam atmiņā atsaucot skaistos skatus. Un visam pāri – jautājums, vai tici neticamajam? Iesaku Ziemassvētku brīvdienās rast iespēju un noskatīties, nevairoties no 3d formāta."

Inese Dābola


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja