Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Starptautisko Kannu kinofestivālu ievada Tims Bērtons un Rasels Krovs

Pagaidām 63. Starptautiskais Kannu kinofestivāls ir tik tikko iesilis – žurnālisti apsildījuši degunus divās preses konferencēs – festivāla atklāšanas filmas Robins Huds konferencē ar Raselu Krovu un Keitu Blānšetu, kā arī žūrijas preses konferencē, kas faktiski ir vienīgā iespēja presei satikt žūriju – festivāla gaitā nekādas īpašas čalošanas ar medijiem un viedokļu skennēšanas netiek pieļautas.

Vakarā gaidāma festivāla atklāšanas ceremonija, kurā tiks pirmizrādīta britu režisora Ridlija Skota veidotais Robins Huds, kura galvenās lomas tēlotājs, arī filmas idejas autors un viens no producentiem ir Rasels Krovs. Filma Rīgas kinoteātros startē sinhroni ar Kannām – tā kā jūs vēl varat paspēt noorganizēt katrs savu personīgo Kannu festivāla atklāšanas ceremoniju – uz karstām pēdām...

Vai tikko ar Alisi Brīnumzemē komerciālos panākumus izbaudījušā režisora Tima Bērtona vadītā žūrija ir vadīsies pēc kādiem īpašiem principiem? Meklēs, uzsvērs kādus īpašus aspektus – mākslinieciskos, sociālos, politiskos? Tims Bērtons ir kategorisks: „Filmas ir jāskatās ar atvērtām acīm – bez aizspriedumiem, bez uzstādījumiem – ar mērķi ieraudzīt, saskatīt, ko konkrētu. Tā patiesi ir unikāla iespēja, šeit, Kannu žūrijā satikties ar tik interesantiem, no dažādām vidēm un ļauties filmu skatīšanās piedzīvojumam,” tā Tims Bērtons. Kas, viņaprāt ir vieglāk, tiesāt vai būt tiesātam? – Bērtona kontā ir gan Kannu festivāla konkursanta pieredze – pirms daudziem gadiem, gan bez īpašiem panākumiem, te tika izrādīta viņa izcilā filma Eds Vuds –, viņš jau reizi ir bijis arī Kannu festivāla žūrijā „ierindas locekļa” statusā. "Mani šausmina vārdi „tiesāt”, būt „tiesātam” – es esmu gatavs ļauties emocijām, pārdzīvojumiem pieredzei – tām izjūtām, kuru dēļ mēs skatāmies filmas. Tas taču arī ir kino unikalitātes pamatā – spēja radīt un likt izjust emocijas. Turklāt arī Kannu žūrijas komisiju – šos tiesnešus – mēdz tiesāt... Žūrijas lēmumi pēc festivāla beigām tiek analizēti, apspriesti...” – tā Bērtons. 

Septiņi vīrieši, viņu vidū  arī amerikāņu aktieris Beničio del Toro,  un divas dāmas – aktrise Keita Bekinseila un Džovanna Mecodžorno –  ir tā internacionālā komanda, kas līdz 24.maijam izvērtēs 18 Kannu kinofestivāla oficiālās konkursa filmas.

Vairāk – rītdienas laikraksta Diena kultūras lappusē!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja