Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

TV3 rādīs Tarantīno Bēdīgi slavenos mērgļus

7. novembrī plkst. 22 TV3 skatītājiem piedāvās vērot televīzijas pirmizrādi Kventina Tarantīno filmai Bēdīgi slavenie mērgļi (Inglourious Basterds), informēja televīzijas pārstāve Marta Zandersone.

Filmas scenārists un režisors ir Kventins Tarantīno, kurš ieguvis ne vienu vien godalgu - Oskaru par labāko scenāriju filmām Lubene un Atsvabinātais Džango, divas Zelta globusa balvas, BAFTA balvu un Zelta palmas zaru Kannu kinofestivālā. Tāpat Tarantīno ir bijis nominēts Emmy un Grammy balvām. Filmu vēsturnieks Pīters Bogdanovičs K.Tarantīno ir nosaucis par ietekmīgāko savas paaudzes režisoru.

Filma Bēdīgi slavenie mērgļi ir stāsts par divu izdomātu Nacistiskās Vācijas vadoņu slepkavību. Galvenās lomas tajā atveido aktieri Breds Pits, Kristofs Valcs, Mihaels Fasbenders, Eli Rots, Diāna Krīgere, Daniels Brīls, Tils Šveigers un Melānija Lorēna. Pateicoties lieliskajai aktierspēlei un filmas sižetam, tā ir guvusi ievērojamus komerciālus panākumus.

Bēdīgi slaveno mērgļu sižets aizsākas vāciešu okupētajā Francijā, kur Šosanna Dreifusa kļūst par liecinieci tam, kā nacistu pulkvedis Hanss Landa noslepkavo viņas ģimeni. Šosannai par mata tiesu izdodas izsprukt un aizbēgt uz Parīzi, kur viņa pieņem citu identitāti un kļūst par kinoteātra īpašnieci. Tajā pašā laikā kaut kur citur Eiropā leitnants Aldo Reins sapulcina grupu ebreju kareivju, kuru mērķis ir atriebties ienaidniekam. Nacistiem šis grupējums kļūst pazīstams ar nosaukumu Mērģļi. Reina grupējumam pievienojas jauna vācu aktrise un slepenā aģente Bridžeta fon Hameršmarka, kuras uzdevums ir gāzt Trešā reiha vadoņus. Likteņa pavērsieni saved visus kopā ar Šosannu, kurai ir pašai savs atriebības plāns. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja