Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Uz slavas asmens

Uz mirkli aizmirsīsim klīrēšanos ar politkorektumu un elementāro pieklājību, kas lielai daļai no mums liedz klaji ņirgāties par psihiski/fiziski kropliem indivīdiem, jo vairāk tāpēc, ka Amerikā stabila kases garanta - komiķu dueta Vils Ferels + Džons Heders - savstarpējās "jūtu ķīmijas" pamatā ir apzināti ieprogrammēta spēle ar viņu varoņu citādību. Filma būtībā apelē pie tās personības daļas mūsos, skatītājos, kas "neesam mēs", - aprēķins gauži vienkāršs.

Tātad. Britu nacionālais kinovaronis Misters Bīns, psihiatru profesionālajos terminos vērtējot, ir tipisks klīniskas idiotijas gadījums, savukārt saldais pārītis Heders un Ferels savā bremzētajā attīstībā tikuši vien līdz vieglas debilitātes robežai. Taču ar to, izrādās, pietiek, lai filma par diviem sporta druvas lūzeriem - daiļslidotājiem ar parodisko nosaukumu Uz slavas asmens/Blades of Glory ar tās primitīvo sižetiņu pelnītu čunguru kā dulna, kas savukārt liecina par "normālajos" cilvēkos neiznīdējamo tieksmi izbaudīt pārākumu pār tiem tur, dīvainīšiem uz ekrāna.

Karjeras kaps?

2002.gada ziemas olimpiskās spēles kļūst par divu nesamierināmu sāncenšu - daiļslidotāju vieninieku - karjeras kapavietu: Čazs un Džimijs ar savām ārpusreglamenta attiecībām (no sērijas - kā vispretīgākajā veidā ieriebt konkurentam) panāk to, ka abi tiek diskvalificēti. Taču pāraugušie puiši tik ļoti mīl savu sportu, nu gluži kā daiļslidošanu mīlēja Padomju Savienībā, ka nevar bez tā dzīvot. Un abi atrod sacensību reglamentā juridisku šķirbiņu, kas viņiem dod iespēju turpināt slidotāju mūžu. Ar vienu nosacījumu: viņiem ir iespēja uzstāties tikai pāru slidojumos!

Te nu rodas plašs iespēju lauks pikantās situācijas risinājumiem, sākot no pirmā divu džeku daiļslidotāju dueta apspēles, kas, šaubu nav, taisnā ceļā ved pie visādu "netradicionālo orientāciju" apzvaigāšanas (geju pāris uz ledus - sirds, gavilē!) vai arī otrā galējībā - uztaisīt vienu no viņiem par "meiteni", skaidra lieta, blondīnīgo jaunāko Hederu, kas arī ir gana smieklīgi, jo sanāk jautrs transvestītu gabals. Varat jau aptuveni savā nesamaitātajā iztēlē "piemest", ar kādām situācijām būs jātiek galā bijušo konkurentu duetam, lai galgalā apliecinātu olimpiskās kustības tēva Pjēra de Kubertēna spārnoto frāzi "O, sports, tu esi miers (un draudzība, kas uzvar)!". Nešaubieties ne mirkli, ka šis pagalam dīvainais ledus virpuļotāju pārītis kļūst ja ne par nacionālajiem varoņiem, tad publikas mīluļiem gan.

Ar Oskaru Ķešā

Pats dīvainākais visā šajā stāstā, ja neskaita problēmas ar ASV tik atzītā komiķu dueta Heders (Neliešu skola, Napoleons–Dinamīts) + Ferels (oi, tik daudz filmu - kaut vai nesenais zviedzamgabals par autosportistu Rikiju Bobiju) iebarošanu Latvijas komēdijkārajai auditorijai, ir cita dueta - filmas režisoru Džoša Gordona un Vila Speka izcelsme. Proti, šis režisoru tandēms sevi spoži pieteica pirms deviņiem gadiem, nogrābjot Oskaru ar komēdiju, īsfilmu, kuras nosaukums Kultūra/Culture jau vien izraisa trīsas. Turklāt tajā galveno lomu tēloja Filips Seimors Hofmans (2005.gada Oskars par Kapoti). Tad, nu, lūk, pēc akurāt deviņiem gadiem klusēšanas režisoru duets startē ar filmu par divu vīriešu daiļslidotāju duetu. Ko gan tas var nozīmēt? Klīnisks gadījums?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja