Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vācu bērni stāv rindā pēc režisores Daces Rīdūzes autogrāfa

Otrdien, 11. februārī, 64. Starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā pirmizrādi piedzīvoja abas Latvijas animācijas filmas – Daces Rīdūzes Sārtulis un Jāņa Cimmermaņa Vāsa. Abas filmas ir iekļautas Berlīnes konkursa programmā Generation Kplus, kurā izrāda bērnu auditorijai paredzētās filmas.

Abas šīs filmas pretendē uz balvām īsfilmu kategorijā. Ja Latvijas spēlfilmas Berlīnes festivālā ir liels retums, tad animācijas studiju pārstāvji tajā ir bieži viesi. Arī leļļu filmu režisorei Dacei Rīdūzei šis ir jau trešais Starptautiskais Berlīnes kinofestivāls.

Generation Kplus īsfilmu programma (gan spēles īsfilmu, gan animācijas) tika izrādīta vienā no Berlīnes festivāla norises vietām Haus der Kulturen der Welt, kuras ietilpība ir vairāk nekā tūkstots skatītāju – pamatā tie ir bērni. Dacei Rīdūzei, kura uz filmas pirmizrādi bija paņēmusi līdz arī vienu no filmas aktieriem – lelli "zīmulīti", jautājumu un atbilžu sesijā, kas sekoja filmu skatei, tika uzdoti arī daudzi jautājumi.

Pēcāk desmitiem bērnu stāvēja garā rindā, lai savā īpašumā iegūtu gan latviešu režisores, gan citu filmu veidotāju autogrāfus.

Epiteti, kas tika veltīti Daces Rīdūzes filmai, pamatā bija "mīļa", "jauka", "sirsnīga" filma. Ar komplimentiem neskopojās arī simtgadnieces Margaritas Stārastes mazmeita – Berlīnes studente Grēta Māldere, kas bija ieradusies uz filmas pirmizrādi.

Interviju ar Daci Rīdudzi lasi šeit:

Straptautiskais Berlīnes kinofestivāls ir viens no nozīmīgākajiem Eiropas kinodzīves notikumiem. Tas norisinās Berlīnē no 6. līdz 16. februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja