Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Vairākām Latvijas filmām šonedēļ starptautiskā pirmizrāde

Šonedēļ Latvijas animācijas filmas iekaro Eiropu ar piedalīšanos dažādos festivālos, kur vairākām no tām gaidāmas arī starptautiskās pirmizrādes, informē Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Zvirbule.Starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā, kas šonedēļ norisinās Zlinas pilsētā Čehijā, starptautisko pirmizrādi piedzīvo animācijas filmas bērniem - Nila Skapāna Es gribu redzēt rūķīšus (Jura Podnieka studija, 2012) un Ingas Prauliņas Blēņu stāsts par vilkiem (studija Jet Media, 2012).

Šajā festivālā demonstrē arī citas animācijas filmas no Latvijas – vairākas Lielā Kristapa balvas saņēmušā animācijas filmu režisora un mākslinieka Reiņa Pētersona stāstu par skumjo cirka lāci Ursus (studija Atom Art, 2011) un Jāņa Cimermaņa filmu Korida (studija Animācijas brigāde, 2012).Savukārt Latvijas un Igaunijas režisoru Vladimira Leščova un Kaspara Janča animācijas filma pieaugušajiem Villa Antropoff (Latvijas studija Lunohod films un Igaunijas studija Eesti Joonisfilm, 2012) uzsāk savu starptautisko apriti Krakovas filmu festivāla konkursa programmā, kas norisinās Polijā no 28. maija līdz 3. jūnijam. Teju vienlaicīgi Villa Antropoff tiks demonstrēta arī Horvātijā – festivālā Animafest, kas norisinās Horvātijā no 29. maija līdz 3. jūnijam, kur izrādīs arī Reiņa Pētersona _Ursus.Jūnija sākumā Villa Antropoff_ un Ursus ceļo uz pasaulē vienu no prestižākajiem animācijas filmu festivāliem - Anesī animācijas filmu festivālu Francijā, kurš norisināsies laikā no 4. līdz 9. jūnijam un kur Villa Antropoff piedalās konkursa programmā, bet Ursus – ārpus konkursa programmā.Tāpat šonedēļ pirmo reizi norisinās arī LET'S CEE filmu festivāls Vīnē, kura mērķis ir apkopot un skatītājiem parādīt labākās un jaunākās dokumentālās un spēlfilmas no Centrālās un Austrumeiropas valstīm. Pirmajā pastāvēšanas gadā festivāla programmā iekļautas trīs Latvijas filmas – Lailas Pakalniņas dokumentālā filma 33 zvēri Ziemassvētku vecītim (studija Hargla, 2011), Audriusa Stoņa (Lietuva) režisētā Latvijas un Gruzijas kopražojuma dokumentālā filma Ramins (Vides filmu studija, 2011) un Armanda Zvirbuļa Latvijas un Austrijas kopražojuma spēlfilma bērniem Mazie laupītāji (studija F.O.R.M.A., 2009).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja