Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Venēcijas festivālā - filma Neuzticība ar Artūru Skrastiņu un Gunu Zariņu

Trešdienas, 29. augusta vakarā tiek atklāts 69. Starptautiskais Venēcijas kinofestivāls, kas ir vecākā šāda veida filmu skate pasaulē.Venēcijas festivāla konkursa programmā iekļautas 18 filmas, kopumā tiks pirmizrādītas 50 filmas no visas pasaules, kas sadalītas trijās skatēs – konkursā, ārpus konkursa programmā, kā arī skatē Horizonti, kas tradicionāli akceptē formā eksperimentālākus darbus.

Pēc festivāla organizatoru sniegtajām ziņām, festivāla atlases komisija noskatījusies 3231 filmu, no kurām oficiālajai skatei izvēlētas 50.Lai gan neviena no Latvijā tapušajām filmām nav iekļauta Venēcijas festivāla programmā, tajā piedalīsies Latvijā vairākas izrādes iestudējušā Kirila Serebreņņikova drāma Neuzticība, kur lomās ir arī Artūrs Skrastiņš un Guna Zariņa. Viņu partneri ir starptautiska aktieru komanda – no Vācijas, Maķedonijas un citām valstīm. Kā Dienas Izklaidei sacīja Artūrs Skrastiņš: «Serebreņņikovu Krievijā noēdīs kaut vai par to, ka viņš nav filmējis Krievijas aktierus. Es ļoti cienu šo režisoru, jo viņš dara to, kas viņam patiešām patīk un kas viņu interesē.» Sadarbību ar atzīto Krievijas režisoru Artūrs Skrastiņš raksturo kā bagātinošu un ļoti radošu procesu: «Radošā grupa patiešām mums ļāva sajusties īpaši, saprast, ka filma šī filma ir tāda, kāda tā ir, arī aktieru izvēles dēļ,» stāsta Artūrs Skrastiņš.Filma stāsta par vīrieti un sievieti, kuri nejauši uzzina, ka viņu dzīvesbiedri ir abiem neuzticīgi. Artūrs Skrastiņš filmas reklāmmateriālos komentē: «Neuzticība ir pazīstama katram. Tā var būt fiziska vai garīga – vienkārši doma par neuzticību. Starp tām abām nav ļoti lielas starpības – abos gadījumos tie ir meli. Godīgi būtu, ja cilvēks spētu atzīties savā garīgajā neuzticībā, nepieļaujot fizisko neuzticību. Varonis, kuru es spēlēju, baidās uzzināt par savas sievas neuzticību. Viņš jūt, kā aizslīd mīlestība, taču viņa spēkos nav to izlabot.»

Savukārt Gunas Zariņas varonei filmā ir atvēlēta «liktenīga loma». Aktrises komentārs filmas reklāmmateriālos: «Mana varone ir cilvēks no citas pasaules - viņa nav parasta un normāla. Režisors vēlējās, lai ar mana tēla starpniecību ienāk mistiskais, liktenīgais aspekts. Viņa ir liktenīga varone šī vārda vistiešākajā nozīmē.»

Filmas Neuzticība pirmizrāde Venēcijā: 29. augustā plkst. 19.30.

Interviju ar aktieri Artūru Skrastiņu lasiet ceturtdien, 30. augustā, žurnālā Dienas Izklaide!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja