Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Venēcijas festivāla programma atlasīta no 4251 filmām

Lai nokomplektētu šā gada Venēcijas festivāla programmu,  atlases komisija ir noskatījusies 4251 filmu 

Venēcijā pilnā  sparā turpinās 67. Starptautiskais kinofestivāls, kurā  piedalās filmas no 102 valstīm, arī – Latvijas (L.Pakalniņas Pa Rubika ceļu Venēcijā tiks izrādīta 9. un 10.septembrī). Neticiet virtuālajiem sūkņātājiem, kas apšauba festivālu kā starptautiskas filmu skates perspektīvu, jo visu takš var nokačāt, ja ne šodien, tad rīt, ja legāli, tad, protams, nelegāli. Prakse pierāda pretējo – filmu daudzums, kas tiek piedāvāts lielo starptautisko festivālu atlases komisijām gadu no gada tikai pieaug. Venēcijas festivāla organizētāji ir publiskojuši iespaidīgus skaitļus. Lai nokomplektētu šā gada Venēcijas festivāla programmu,  atlases komisija ir noskatījusies 4251 (!) filmu no 102 pasaules valstīm (pirms gada – no 74 valstīm). 2395 no tām ir spēlfilmas (attiecīgi pirms gada to bija – 2208), pārējās 1856 ir īsfilmas.

Līdz šim festivālā  ir izrādītas aptuveni puse no 24 konkursā iekļautajām filmām.

Pasaules pirmizrādi konkursa programmas ietvaros ir piedzīvojusi arī režisores Sofijas Kopolas filma Kaut kur (Somewhere) –  "hoteļa" stāsts, kas savā noskaņā līdzīgs režisores populārajam Pazudis tulkojumā. Šoreiz hotelis atrodas nevis Tokijā, bet gan Losandželosā un kalpo par kādas svaigas Holivudas slavenības, aktiera Džonija Marko (lomā Stīvens Dorfs) dzīves/uzdzīves vietu. Sīkāk par S.Kopolas darbu rakstīšu Izklaide TV. Baudu saviem cienītājiem ir sagādājis vēl viens konkursants – franču režisors Fransuā Ozons (8 sievietes, Eņģelis u.c.), kura filma Vāze (Potiche) – ir šarmanta retrokomēdija par emancipācijas tēmu ar muzikāliem "iestarpinājumiem". Vienlaikus šī filma mājsaimnieces, biznesmenes, politiķes lomā visā krāšņumā eksponē Katrīnu Denēvu, ļaujot aktrisei nospēlēt vienu no pēdējā laika spilgtākajām lomām (sīkāk par – lasiet Sestdienā).

Venēcijas kinofestivāls finišēs 11.septembrī, kad Kventins Tarantīno pasniegs Zelta lauvu spēcīgākajai no 24 konkursa filmām, kaut precīzāk būtu teikt spēcīgākajai no  tām 2395 spēlfilmām, kas šogad gribēja būt Venēcijā.

Vairāk par Venēcijas festivālu lasiet otrdien, laikraksta Diena kultūras lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja