Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vēsturiskās fantāzijas seriāla Da Vinči dēmoni pirmizrāde kanālā FOX

Šodien, 26. aprīlī, plkst. 20 kanāls FOX sāks demonstrēt jaunu vēsturiskās fantāzijas seriālu Da Vinči dēmoni, kas sola aizraujošu vēstījumu par renesanses laika ģēnija un pasaulē slavenākās gleznas Mona Liza radītāja Leonardo da Vinči trauksmainajiem jaunības gadiem, pavēstīja FOX International Channels Latvija pārstāvis Edgars Vilcāns.

Leonardo da Vinči, kuru atveidos britu aktieris Toms Railijs, ir ārlaulības bērns, kurš XV gadsimta Itālijā nozīmēja ļoti zemu sociālo statusu – labākajā gadījumā viņš varēja strādāt par kapraci, bet sliktākajā – kļūt par noziedznieku. Leonardo neapmeklē skolu, bet lasīt un rakstītprasmi apgūst tikai 17 gadu vecumā.

Lai gan talantīgais jauneklis jau agri izcīna plašu atzinību, viņš visu mūžu cieš no pagātnes dēmoniem – smagiem iekšējiem konfliktiem, iesaistās homoseksuālās attiecībās, tiek par to sodīts un pēcāk cenšas apspiest savu seksualitāti. Bailes no sabiedrības nosodījuma atstāj viņā dziļas psiholoģiskas rētas uz visu dzīvi.

Seriāls, pēc tā autoru paustā, atšķiras no citiem kinomākslas darbiem par Da Vinči dzīvi, jo tajā izgaismotas līdz šim plašāk nezināmas izcilās personības šķautnes.

"Da Vinči ir viens no pasaulē pazīstamākajiem vēsturiskajiem personāžiem. Tomēr ir daudz kas, ko cilvēki par viņu nezina. Viņi Da Vinči iedomājas kā vecu bārdainu vīru, kurš radījis gleznu Svētais vakarēdiens. Taču patiesībā viņam bija neticami trauksmaina dzīve un neticami daudz talantu," stāsta seriāla režisors un scenārists Deivids Gojers.

"Mēs Da Vinči dzīvi seriālā padarījām krāšņāku, izmantojot tā dēvēto vēsturisko fantāziju. Es negribēju taisīt parastu vēsturisku drāmu. Es vēlējos radīt kaut ko vēsturisku, kas aplūkojams caur mūsdienu prizmu," viņš piemetina.

Deivids Gojers, kurš pazīstams ar filmām par supervaroņiem, (Betmens, Supermens, Tumšais bruņinieks), nodēvējis Leonardo da Vinči par sava laika supervaroni, jo, pēc viņa paustā, šī vēsturiskā personība ir otra pazīstamākā aiz Jēzus Kristus.

Savukārt Da Vinči lomas atveidotājs Railijs savā varonī ir saskatījis Šerloka Holmsa un Indianas Džonsa apvienojumu.

"Seriāls būs interesants un notikumiem bagāts. Mēs centāmies uztaisīt blokbasteru uz mazā ekrāna!" norāda aktieris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja