Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Visvarenais Evans

Bibliskās komēdijas sīkvela/turpinājuma iesākums, atvainojiet, nesākās lāgā. No melnādainā Dieva (Morgans Frīmens) iecerētās gadsimta būves - Noasa šķirsta pirmie aizmuka 2003.gada ienesīgākās jokufilmas Visvarenais Brūss divi centrālie varoņi - pats Brūss alias gumijģīmis Džims Kerijs un viņa likumīgā meitene Dženifera Anistone.

Universālais klasiķis Frīmens gan tagad stāsta, ka komēdijas turpinājums sanācis labāks par oriģinālu, liekot saprast, ka nodevēji Kerijs un Anistone vēl nožēlos savu demaršu, un dikti slavē jauno galvenās lomas tēlotāju Stīvu Kerelu, kurš "ienesa oriģinālu skatījumu uz komiskā dabu vispār". Kerels taktiski klusē un nevērtē Kerija atteikšanos no lomas, jo abiem aktieriem nākamgad kopā jāieskaņo centrālie personāži multfilmā par zilonēnu Nortonu. Bet Visvarenā Evana sākums gan šķita skumīgs.

Būvejot plostu un Šķirstu

Taču pirmās filmas režisors Toms Šedjaks i nedomāja atkāpties no Dieva darbu funkciju veikšanas kino un, trīs gadiņus padomājis, nolēma sākt būvēt iespējamajiem pasaules grēku plūdiem plostu - šķirstu, liekot Dievam - Frīmenam šo ziņu nodot izbijušajam televīzijas diktoram Evanam Baksteram, kas bija ne vien atriebīgas dabas, bet vēl arī darbā - televizora ekrānā mērkaķojās kā primāts (par ko tika galgalā padzīts no raidorganizācijas). Tiesa, Bakstera ģēlas, gluži kā dažreiz gadās Latvijas parlamentā, gāja sauļup - no riebīgā lūzera teležurnālista viņš bija kļuvis par daudzsološu kongresmeni. Līdz brīdim, kad no zila gaisa Evana auto ieveļas Dieviņš ar īpašo uzdevumu - glābt cilvēci un dzīvo dabu.

Smieklīgi, bet arī Evana lomas tēlotājs Stīvs Kerels šajos četros gados ir veicis galvu reibinošu karjeras lēcienu - no otrā plāna piespēlējošā komiķa kļuvis par vismaz astoņu miljonu dolāru honorāra zvaigzni - galvenokārt pateicoties ārkārtā sapelnījušajai pikanti ģenitālajai sekskomēdijai 40 gadīgais nevainīgais. Šis apstāklis (honorāri Frīmenam un Kerelam = 10 + 8 milj.) un fakts, ka uz dārgās dekorācijas - filmēšanas vajadzībām Virdžīnijas štatā uzbūvētā milzu Noasa plosta (esot autentisku, t.i., Bībelē aprakstīto, izmēru, apgalvo eksperti) nācās sapulcināt milzīgu daudzumu speciāli dresētu dzīvnieku, Visvareno Evanu/Evan Almighty draud padarīt par pagaidām dārgāko komēdiju pasaules kinematogrāfā: tās budžets jau pārsniedzis 200 miljonu.

Dieviņu lūdzot

Tagad, kā smejies, atliek vien lūgt Dievu, lai skatītāji straumēm gāztos apskatīt, kā kongresmenim Evanam sokas ne vien būvniecības-amatniecības darbi, bet arī cik jautri kadrā uzvedas visu rasu un tautību, izmēru un orientāciju zvēri un zvēriņi (precizēsim - Dieva nodoms izglābt dzīvo uz Zemes bija sapulcināt pārīšus - sugu turpināšanai…), kas gatavojas pārlaist grēku plūdus Evana "laivā". Britu Total Film ziņo, ka Visvarenais Evans ne vien filmas izmaksu, bet arī dzīvnieku skaita ziņā uz vienu ekrāna kvadrātcentimetru sasniegšot rekordu. Bet vispār jau izskatās, ka režisoram Tomam Šedjakam ar humora izjūtu viss kārtībā, - nu, vismaz filmēšanas laikā, atceras Frīmens, tfu, Dievs, režisors esot uzjautrinājis visu komandu, jo paslepeni iemācījis galvenā suņa lomas tēlotājam draudzīgi un regulāri bakstīt Kerelam kājstarpē, cilvēkveidīgo aktieri šad tad novedot līdz nervu lēkmēm. Un šitādi jokdari vēl arī uzbliež kino par 200 ļimoniem! Nu, nu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja