Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Dzintars mūsdienu laikmetīgajās mākslas rotās turpina izstāžu ciklu Dzintara ceļš Rīgā

No 23.maija līdz 26.jūlijam Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas tematiskās līnijas Dzintara ādere ietvaros mākslas galerijā PUTTI (Mārstaļu ielā 16, Rīgā) ir apskatāma starptautiska laikmetīgo rotu izstāde Dzintars mūsdienu laikmetīgajās mākslas rotās, informēja Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Izstādes pamatideja ir saistīta ar vēlmi parādīt dzintara pielietojuma diapazonu laikmetīgajās, profesionālu mākslinieku darinātajās rotās. Šo interesi lielā mērā pamato dzintara īpašā materialitāte un tā vēsturiskā nozīme.

Izstādē Dzintars mūsdienu laikmetīgajās mākslas rotās piedalās ne tikai Latvijas un Itālijas laikmetīgo rotu mākslinieki, bet arī sauszemes dzintara ceļa valstīs (Krievija, Igaunija, Lietuva, Polija, Austrija, Slovēnija, Ungārija) dzīvojošie autori. Šādi izstāde savieno Baltijas dzintara ceļu ne tikai ģeogrāfiski, bet arī vēsturiski – no senajiem laikiem līdz mūsdienām, savienojot pagātni ar nākotni un demonstrējot dzintara rotu radīšanas brīnumu.

Izstādes scenogrāfiju veido viens no spilgtākajiem latviešu modes dizaineru zīmoliem MAREUNROL’S. Izstādes ietvaros ir izdots katalogs, kura dizaina mākslinieks ir Kirils Kirasirovs, bet tekstu autores – Una Meistere un Daiga Rudzāte. Katalogu izdod kultūras un mākslas portāls Arterritory (www.arterritory.com).

Izstādē piedalās divdesmit mākslinieki: Andris Lauders (Latvija), Claudia Steiner(Austrija), Eva Tesarik (Austrija), Eve Margus-Villems (Igaunija), Fanni Vékony(Ungārija), Gigi Mariani (Itālija), Guntis Lauders (Latvija), Heidemarie Herb(Itālija), Helfried Kodré (Austrija), Jānis Vilks (Latvija), Jurgita Erminaitė-Šimkuvienė (Lietuva), Maria Cristina Bellucci (Itālija), Māris Auniņš (Latvija), Māris Šustiņš (Latvija), Nataša Grandovec (Slovēnija), Nikolai Balabin(Krievija), Pawel Kaczynski (Polija), Sara Gackowska (Polija), Valdis Brože (Latvija) un Viktoria Münzker (Austrija).

Izstāde skatāma bez maksas. Mākslas galerijas PUTTI darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai (no plkst.10 līdz plkst.18), sestdienās no plkst.11 līdz plkst.17; svētdien slēgts.  

Pašlaik Rīga 2014 izstāžu cikla ietvaros Dzintara ceļš Rīgā Latvijas Dabas muzejā ir skatāma izstāde Dzintars laiku lokos, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā izstāde Dzintars: mīti un zinātne un Latvijas Nacionālais vēstures muzejā izstāde Dzintars – Baltijas jūras dārgakmens. Tāpat 2014.gadā dzintaram veltīta izstāde tiks atklāta Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā un LNMM Mākslas muzejā Rīgas Birža.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja