Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Prado 12 raksturi kļuvusi par visvairāk apmeklēto izstādi muzejā Rīgas birža

Svētdien mākslas muzejā Rīgas birža noslēgusies izstāde Prado 12 raksturi. No 2017. gada 26. marta līdz 16. jūlijam ekspozīcija, ar to saistītie pasākumi un izglītības programmas piesaistīja 75 014 skatītājus, informē projekta sabiedrisko attiecību pārstāve Inga Vasiļjeva.

Tādējādi Prado 12 raksturi ir gan apmeklētākā izstāde muzeja Rīgas birža vēsturē, gan arī apmeklētākā izstāde Latvijā šogad. Tā sniedza iespēju redzēt darbus no Spānijas lielākā muzeja Prado kolekcijas – Paolo Veronēzes (1528–1588), Antonisa van Deika (1599–1641), Pītera Paula Rubensa (1577–1640), Bartolomē Estebana Muriljo (1617–1682), Fransisko de Gojas (1746–1828) un citu autoru veidotos sieviešu portretus.

Madrides muzeja Prado kolekcijas izstāde Rīgā ir mecenātu Borisa un Ināras Teterevu dāvinājums Latvijas valsts simtgadei, un tā ideju ir izlolojis Boriss Teterevs.

Izstādes norises laikā tika piedāvāts plašs ar ekspozīciju saistīto pasākumu klāsts dažādām vecuma grupām: izstādē noritējušas 165 grupu ekskursijas un 54 izglītojošas nodarbības. Dažādos ar izstādi saistītajos notikumos – radošajās darbnīcās, lekcijās, ekskursijās, un izglītības programmās – piedalījās ap 5000 apmeklētāju. Izstādes laikā notika arī sarunu cikls, kurā viesojās dažādu jomu eksperti. Sarunu ciklu 12 piektdienas vakaru personības varēja vērot arī tiešraidē internetā, kur to kopumā noskatījās ap 20 000 interesentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja