Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Aicina piedalīties Ziemassvētku egļu noformējuma vides objektu konkursā

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aicina piedalīties festivāla Ziemassvētku egļu ceļš vides objektu dizaina konkursā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Konkursa mērķis ir veidot Ziemassvētku un Jaungada svētku pasākumu noformējumu atšķirīgu no citām Latvijas un Eiropas galvaspilsētām, akcentējot radošas izpausmes pilsētvidē.

Konkursā aicinātas piedalīties fiziskas un juridiskas personas, tajā skaitā mākslinieki, uzņēmēji, radošas biedrības, komerckompānijas.

Ziemassvētku egļu ceļš iecerēts no decembra līdz 15. janvārim kā dizaina objektu eksponēšanas festivāls, kurā kā jaunu un oriģinālu mākslas aktivitāti pilsētvidē eksponēs Ziemassvētku simbolu - egles jaunos un inovatīvos risinājumos. Turklāt tas turpinās seno leģendu šodienā - Rīga kā pirmās izrotātās Ziemassvētku egles galvaspilsēta.

Festivāla vides objektus aicina veidot kā tieši Rīgai raksturīgus autordarbus, īpaši akcentējot ainaviskā noformējuma principu un nākotnē iekļaujot arvien plašāku pilsētas teritoriju.

Konkursa projekta piedāvājums ir jāiesniedz līdz šī gada 12. oktobrim. Konkursa paziņojums un nolikums pieejams interneta vietnēs www.kultura.riga.lv sadaļā Finansējuma konkursi un www.iksd.riga.lv.

Pērn pirmo reizi Rīgā notika mākslinieciskā aktivitāte Ziemassvētku egļu ceļš. Rīgā kopumā bija apskatāmi 25 objekti - gan klasiskā izpratnē rotātas, gan neierasta noformējuma egles. Jau pagājušajā ziemā šī ideja izraisīja lielu interesi gan no rīdzinieku, gan pilsētas viesu puses, jo ikvienam, izmantojot īpaši sagatavotas kartes, bija iespēja iepazīt pilsētu un baudīt noskaņu, apskatot vides objektus - interesantas un neparastas Ziemassvētku eglītes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja