Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aicina pieteikt darbus biennāles Marīna 2023 konkursizstādei

Māksliniekus aicina pieteikt darbus 4. starptautiskās jūras tematikai veltītās mākslas biennāles Marīna 2023 konkursizstādei Ūdensdievam uz pleciem, kas no 6. jūlija līdz 3. septembrim notiks Jūrmalā, informēja biennāles rīkotāji.

Biennāle pievēršas personīgajai mitoloģiskajai pieredzei saistībā ar jūru. Katrs, kurš kaut reizi bērnībā bijis pie jūras, ir saskāries ar kādu maģisku stāstu vai mītisku piedzīvojumu, kuram, šķietami, nav loģiska izskaidrojuma. Cilvēkus visos laikos ir vilinājusi neizdibināmā pasaule, ko slēpj spoguļgludā virsma.

Mākslinieki aicināti piedalīties biennāles centrālajā notikumā – konkursizstādē Jūrmalas muzejā. Atšķirībā no iepriekšējām biennālēm, kas bija fokusētas uz glezniecību, šogad konkursizstāde ir paplašinājusi robežas, sagaidot mākslinieku pieteikumus ar darbiem dažādās tehnikās.

Darbus konkursizstādei var pieteikt līdz šī gada 26. martam. Darbi tiks vērtēti divās kategorijās: profesionāli mākslinieki – galvenā balva 1000 eiro (pēc nodokļu nomaksas), mākslas studenti – balva 500 eiro (pēc nodokļu nomaksas) un iespēja rīkot personālizstādi Jūrmalas muzejā.

Konkursa nolikums pieejams: www.jurmala.lv. 

Biennāles kuratore mākslas zinātniece Inga Bunkše aicina māksliniekus ļauties bērnības atmiņām vai dzīves laikā piedzīvotajam, vai sajūtām, ko rada neizskaidrojamais; atcerēties bērnības spēles un nodarbes, kurās izpaužas kaut kas no noslēpumainā mūžības rita vai pieaugušo "slepeno zināšanu" ceremonijas, kas pildītas, lai izzinātu dabas un cilvēka dziņu līkločus.

Mākslas biennāles Marīna 2023 laikā no jūlija līdz septembrim Jūrmalas muzejos un izstāžu zālēs būs skatāmas laikmetīgās mākslas izstādes, plānotas mākslas aktivitātes ģimenēm. Informācijai par Marīna 2023 aktualitātēm  var sekot www.facebook.com/MarinaBiennale.

Biennāli rīko Jūrmalas muzejs kopā ar Jūrmalas vēstures un mākslas biedrību, atbalsta Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība.

2021. gada glezniecības konkursizstādē piedalījās 140 mākslinieki no 13 valstīm. Žūrija profesionālu mākslinieku kategorijā balvu piešķīra gleznotājai Laimai Bikšei, studentu kategorijā – Latvijas mākslas akadēmijas studentam Andrim Kaļiņinam. Iepriekšējo biennāļu konkursizstāžu laureāti: mākslinieku kategorijā – QBA (Martin Kaares) un Madara Neikena, studentu kategorijā Jana Šandibina un Anete Kalniņa.

 

 

Informācijai:

Jūras tematikai veltīto izstāžu pirmsākumi meklējami 2006. gadā, kad gandrīz četrdesmit mākslinieki no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas Jūrmalas muzejā aizsāka jūras tematikai veltīto izstāžu tradīciju. 2017. gads iezīmēja jaunu pavērsienu, kad, sadarbojoties Jūrmalas muzejiem, izstāžu zālēm, privātām galerijām un biedrībām jūras tematikai veltītās izstādes paplašināja robežas un pārtapa par 1. starptautisko jūras tematikai veltīto mākslas biennāli “Marīna 2017”, skatītājiem piedāvājot dažādu mākslas žanru izstādes visā pilsētā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja