Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Anša Butnora Portreti Rietumu bankas mākslas galerijā

Rietumu Bankas mākslas galerijā atklāta jaunā latviešu mākslinieka Anša Butnora izstāde Portreti. Tajā izstādīti trīsdesmit autora darbi, kas tapuši pēdējos gados, kad mākslinieks pievērsies portretu žanram. Izstādē aplūkojami mākslinieka jaunākie darbi, kurus diezgan jūtami ietekmējis viņa nesenais ceļojums uz Parīzi.

Kā atzīstas Ansis, apmeklējot galerijas, muzejus un izstādes vienā no pasaules mākslas galvaspilsētām, viņš beidzot ir sapratis, kādai jāizskatās pabeigtai gleznai: "Atgriežoties Rīgā, ar jaunu skatījumu palūkojos uz saviem darbiem un ieraudzīju, ka lielākā daļa gleznu nav pabeigtas. Šajā izstādē, līdztekus jaunām gleznām, ir apskatāmi arī daudzi manis jau pirms vairākiem gadiem uzgleznoti, bet pēc ceļojuma uz Parīzi papildināti darbi – daudzi no tiem pārvērsti līdz nepazīšanai."Mākslinieka gleznu galvenie varoņi ir tuvinieki, draugi un paziņas: cilvēki, kas viņam ir blakus reālajā dzīvē. "Šajā izstādē man ir ļoti interesanti vērot publiku – to, kā skatītāji lūkojas uz manām gleznām, kā reaģē, kā tās vērtē. Šādi skatītājos var redzēt savdabīgu manu personāžu atspoguļojumu, saprast, cik labi man darbos izdodas atspoguļot savu attieksmi pret viņiem," atzīstas Ansis Butnors.

Latvijas jaunās mākslinieku paaudzes pārstāvis Ansis Butnors (1977) var lepoties ar pilnīgu un kvalitatīvu izglītību. Ansis bērnībā apmeklējis mākslas skolu un pašlaik jau ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas maģistrantūru. Mākslinieks vairāk nekā desmit gadus piedalās kopīgās izstādēs un personālizstādēs Latvijā un ārvalstīs.

Iepriekš Anša Butnora darbos dominēja figurālas kompozīcijas un ainavas, taču pēdējos gados par centrālo gleznu personāžu kļuvis cilvēks – ikdienā un dažādās situācijās. Mākslinieka lakoniskais, bet tajā pašā laikā dinamiskais un vieglais stils ļauj ierastus sižetus ieraudzīt citā gaismā – uz realitāti raugoties caur savas uztveres prizmu, tā, kā to redz Ansis Butnors.

Izstāde Portreti Rietumu Bankas mākslas galerijā būs skatāma līdz 14. decembrim. Ekspozīcija ir atvērta darba dienās no plkst. 9 līdz 18, ieeja - bez maksas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja