Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Arsenāls

Vecajos labajos laikos pēdējā dienā pirms izstādes atklāšanas, kad bildes jau karājās pie sienas, mākslinieki mēdza tām piedot vēl pēdējo triepienu, pēdējo glanci. No tā arī nosaukums - lakošanas jeb vernisāžas diena. Tādu mēs piedzīvojām 2007. gada decembrī, kad pēdējā brīdī tika nomainīts laikam jau pārāk patstāvīgais atkritumu reformu neatbalstījušais Spurdziņš, un vienas diennakts laikā Latvija uzzināja par trijiem ekonomikas ministra kandidātiem. Jauka glazūra ekonomikas stabilizācijai. Spīdums.

Jaunajos labajos laikos par vernisāžu mēdz saukt mākslas priekšmeta apskati šaurā lokā. Izmeklētu kritiķu lokā. Ar apspriešanu. Pirms atrādīšanas publikai. Arī tas 2007. gadā pieredzēts. Un tā laimes sajūta ir restaurēta Māras Viškas Arsenāla Našķu bumbas gleznā "Lucky me" ar tautumeitu un Vīnes Albertīnā apskatāmā Dīrera akvareļa tēlam līdzīgu personu.

Ja jau akvarelis pieminēts, tad kaut kas arī par bungām.

Es pretēji Vitai Matīsai neuzskatu, ka bungu sišana padomju laikā bija kaut kas slikts. Gluži otrādi. Tāda roķīga darbošanās bija veselīga alternatīva bungošanai pionieru pulciņā. Es domāju, ka kritikai ir bijis un būs pamats, un, cerams, būs pamats arī uzslavai. Pirmā un vienīgā pagaidām par Godmaņa atteikšanos no bērnu pabalstu saņēmēju loka apcirpšanas, par ko bija saņēmis kritiku. No viņa bijis arī V dienā jau ieteiktais Skandināvijas modeļa pieminējums Jaungada nakts runā, tiesa, bez konkrētas rīcības Skandināvijā valdošā tiesiskuma iedibināšanā.

Vēl pauzēs starp nobraucieniem kaut kur sniegotajos kalnos ir dzirdēts Ārlietu ministrijas viedoklis par pīlēm, bet nav bijis vienkārša un saprotama skaidrojuma, vai ir kādi apstākļi, kas rada bažas par Latvijas gatavību pildīt Šengenas līguma prasības.  Nespēja paskaidrot normālā valodā turpinās.

Un turpinās postmodernisms jeb pilnīgs stila triumfs pār saturu. Un recesija jeb telpas dziļuma vīzija gleznā vēl tikai gaidāma.

P.S. Arsenālā mani favorīti ir Daiga Krūze, Vineta Kaulača un Kārlis Vītols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja