Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

ASV atklāts Vudstokas muzejs

Muzejs atrodas vietā, kurā 1969.gadā notika leģendārais festivāls, 145 kilometrus uz ziemeļiem no Ņujorkas. Tā ekspozīcija vēsta gan par tā laika mūziķiem, gan par sabiedrības politisko stāvokli, hipiju kustību un protesta akcijām. Muzejā apskatāmas autentiskas lietas no tālajiem sešdesmitajiem, kā arī vairākas filmas un audioieraksti, kurus var noskatīties un noklausīties. Nākamā gada pavasarī tur atklās arī izstāžu galeriju.

Apmeklējuma biļete maksā 13 ASV dolārus (sešus latus), interesentiem, kas vecāki par 65 gadiem jeb Vudstokas veterāniem, ir atlaide - viņi biļeti var iegādāties par 11 dolāriem (pieciem latiem). Bērniem un pusaudžiem ieejas biļete maksā četrus līdz deviņus dolārus (divus līdz četrus latus). Muzeja interneta mājaslapa informē, ka nedēļas nogalēs un svētku dienās ir daudz apmeklētāju, tādēļ tūristi aicināti savus apmeklējumus plānot, ja iespējams, brīvdienu rītos vai darbdienās.

Muzejā tiks organizēti arī koncerti, uz kuriem biļetes jāpērk atsevišķi. Šovasar plānotas eksbītla Ringo Stāra, Ņujorkas filharmonijas orķestra un citu pazīstamu izpildītāju uzstāšanās. Augustā muzejā notiks ražas un vīna svētki "Harvest Wine Festival".

Mūzikas un mākslas festivāls Vudstoka ir viens no pazīstamākajiem pasaules rokfestivāliem. To apmeklējuši aptuveni 450 tūkstoši cilvēku, tostarp 1500 žurnālistu. Festivālā uzstājušies tādi dziedātāji, mūziķi un grupas kā "The Who", "Jefferson Airplane", "Grateful Dead", Dženisa Džoplina, Džimijs Hendrikss, Ravi Šankars un Karloss Santana. Festivāls kļuvis par neatņemamu amerikāņu vēstures sastāvdaļu un laikmeta simbolu.

Lasiet arī:

Džeinas Tamuļevičas rakstu "Ņujorkas štatā atklāj hipiju muzeju"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja