Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Atklās islandiešu fotogrāfa Palla Stefansona ainavu izstādi

Ziemeļu Ministru padomes birojā 19. aprīlī tiks atklāta islandiešu fotogrāfa Palla Stefansona Islandes ainavu izstāde.Fotogrāfs Palls Stefansons par savu izstādi saka: "Kamdēļ šādas bildes? Manuprāt, tās uzbur īpašu atmosfēru. Šajās bildēs ir zeme, kas vēl aizvien ir tapšanas procesā. Zeme, kas ir tik mainīga savā gaismu un krāsu dažādībā.

Tā ir jaunatklāta zeme, kas aizdomīgi līdzinās kādai pie Ziemeļu polārā loka mītošai tautai. Un šī zeme patiesībā ir tuvāka nekā jums šķiet - tikai piecu stundu attālumā no Ņujorkas un trīs stundu no Londonas. Taču par šīm fotogrāfijām nav jārunā, tās vienkārši jābauda, jo viena bilde ir tūkstoš vārdu vērta," saka Palls Stefansons.

"Kas veido tautu? Manuprāt, vējš. Kā fotogrāfam man to nekad nav izdevies notvert – ne reizi visa ceturtdaļgadsimta laikā, kopš sāku fotografēt savu zemi, Islandi. Nelīdz pat tas, ka esmu rūpīgi izpētījis visas iespējamās formas un krāsas, un gaismas, un visu pārējo, ko vien spēju saskatīt," atzīst fotogrāfs.

Islandiešu fotogrāfa Palla Stefansona Islandes ainavu izstāde tiks atklāta 19. aprīlī plkst. 18 Ziemeļu Ministru padomes birojā Marijas ielā 13/3. Izstāde apmeklētājiem būs pieejama līdz jūnija vidum.

20. aprīlī plkst. 17.45 kinoteātrī KSuns notiks Palla Stefansona radošais vakars jeb artist’s talk, kurā fotogrāfs stāstīs par savu radošo darbību un iepazīstinās ar saviem darbiem. Savukārt 20. un 21. aprīlī sadarbībā ar biedrību ISSP notiks Palla Stefansona meistarklase Landscape and Manscape: Rīgas nomale.

Fotogrāfs Palls Stefansons ir dzimis Islandes ziemeļos 1958. gadā. Pēc fotogrāfijas studijām Zviedrijā viņš 1982. gadā pievienojās Iceland Review žurnālam kā fotogrāfs, vēlāk kļūstot arī par izdevuma attēlu redaktoru un galveno redaktoru. Palls Stefansons ir izdevis vairāk nekā 20 grāmatas, kā arī veidojis reklāmas un komerciālus darbus tādām organizācijām kā Leica, Hasselblad, Panasonic, IKEA, Volkswagen. UNESCO izvēlējās viņu par vienu no 20 fotogrāfiem, kas dokumentē pasaules vēsturiskā mantojuma vietas. Pallam Stefansonam ir bijušas izstādes visos pasaules kontinentos, izņemot Antarktīdu. Fotogrāfa darbi publicēti daudzos starptautiskos izdevumus, tai skaitā Time, National Geographic, Newsweek, Geo, W, Sunday Times Magazine un Vācijas Vogue.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja