Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Atklās Rīgas frizieriem veltītu izstādi

5. jūnijā Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā durvis vērs izstāde „Skatiens spogulī”, kas veltīta Rīgas frizieriem, viņu amatam un panākumiem, informē muzeja sabiedrisko attiecību vadītāja Inguna Lukašēviča. Dokumenti par Rīgas frizieru amatu saglabājušies no 1626. gada. Izstādē būs iezīmēta amata vēsture un attīstība, vizualizēti darba veicēji un viņu darba rezultāti.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājumā liecības par frizieriem saglabājušās no 19.gs. beigām. Izstādē būs iespēja iepazīties ar zeļļu mācību plānu, kā arī ar friziermeistariem, kuri redzami saglabātajās fotogrāfijas Sv. Jāņa (Mazās) ģildes albumā no 1878. gada līdz 1914. gadam. Varēs apskatīt amata pokālu un kausus, frizieru darbarīkus un aprīkojumu - ūsu knaģus, lokšķēres, matu griežamās mašīnas, bārdas dzenamos nažus, ilgviļņu aparātus, sprādzes un ruļļus, smaržu pudelītes, senu klienta krēslu un, protams, darba rezultātu – frizūras. Izstādē būs eksponēts arī cunftes karogs un saņemtās dāvanas.Mācības, radoši meklējumi un rutīna, konkursi, diplomi, kausi, starptautiska atzinība, prieks par veikumu - friziermeistaru svētki un ikdiena.  Eksponāti par laika posmu no 1960.gadiem līdz mūsu dienām ir pašu aroda speciālistu sagādāti. Izstādi ar materiāliem atbalsta Latvijas Amatniecības kamera un Latvijas Amatniecības kameras Frizieru asociācija, Rīgas Stila un modes profesionālā vidusskola, SIA Kolonna Serviss un mācību centrs Kolonna, mācību centrs Kvinta, starptautiskās klases frizieru mākslas tiesneši: Līga Vizule, Dzintra Oplucāne, Andris Kačenovskis, Aigars Martinsons, treneri: Gaida Zveja, Regīna Rihtere un Bruno Čubis. Savas balvas muzejam uz izstādes laiku deponējuši uzrunātie frizieru meistari.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja