Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Biennāles Marīna 2021 norises Jūrmalā – no Buļļuciema līdz Ķemeriem

No 8. jūlija līdz 29. augustam Jūrmalas mākslas telpās notiks 3. starptautiskā jūras tematikai veltītā biennāle Marīna 2021. Programmā ir glezniecības, laikmetīgās mākslas un fotogrāfijas izstādes, ielu mūzika, slēpņošanas spēle ģimenēm ar bērniem un domnīcas diskusijas jauniešiem un pieaugušajiem

Marīnas 2021 tēma Es un jūra iezīmē mūsu katra personīgās attiecības ar jūru. Jau kopš sendienām jūras varenība, stihiskais spēks un noslēpumainā zemūdens pasaule bijusi neizsīkstošs mītu avots pie jūras dzīvojošām tautām. Arī latviešu mīti vēsta, ka pasauli Dievs un Velns radījuši, izmantojot jūras dzelmes dūņas. Lai kāda būtu mītu izcelsme, tie liecina par cilvēku un jūras ciešo mijiedarbību. Kā zinātne, tā māksla šodien cenšas meklēt atbildes uz jautājumiem: kādas mums katram ir attiecības ar dabu, ar jūru un vai tās ir saudzējošas un uz nākotni vērstas? Savienībai Es un jūra ir sena pagātne, bet vai arī bezgalīga un skaista nākotne?

9. jūlijā Jūrmalas pilsētas muzejā notiks biennāles galvenā notikuma – starptautiskās glezniecības konkursizstādes Marīna 2021 – atklāšanas svētki. Ekspozīcijai žūrija Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Alekseja Naumova vadībā ir atlasījusi 140 darbu, kurus pieteikuši mākslinieki no trīspadsmit valstīm. Cilvēka mijiedarbību ar jūru savos darbos pauž 2017. un 2019. gada konkursizstādes laureāti Madara Neikena, Anete Kalniņa, Martins Kāress (QBA) un Jana Šandibina, kā arī Madara Gulbis, Alvīne Bautra, Laima Bikše, Baiba Ābelīte, Andris Kaļiņins, Jānis Murovskis, Māris Upzars, Ilgvars Zalāns, Inese Ziemele, Jānis Jēkabsons un citi mākslinieki. Izstādes kuratore – Guna Kalnača.

Konkursizstādes apbalvošanas pasākumā tiks paziņoti tās laureāti – profesionālu mākslinieku kategorijā (galvenā balva 1000 eiro) un mākslas studentu kategorijā (500 eiro un iespēja sarīkot personālizstādi Jūrmalas pilsētas muzejā).

9. jūlijā tiks atklāta biennāles izstāde Jūra izgaismo… Ingas Ozolas fotogrāfijas Jūrmalas Kultūras centrā. Vakara noslēgumā no plkst. 19 līdz plkst. 20 Horna dārzā būs dzirdama Kristapa Vanadziņa trio programma Mīlestības dārzs ir aizaudzis.

Ģimenes ar bērniem vecumā no pieciem līdz divpadsmit gadiem aicinātas doties mākslas pastaigā ar slēpņošanas (atvasināts no angļu val. apzīmējuma geocaching) elementiem. Pastaigas maršruts pieejams no 9. jūlija līdz 29. augustam un aptver sešas biennāles pieturvietas – Jūrmalas pilsētas muzeju, Aspazijas māju, Raiņa un Aspazijas vasarnīcu, Bulduru Izstāžu namu, Jūrmalas Brīvdabas muzeju un Jūrmalas Mākslas skolu. Pastaiga ved caur glezniecības, laikmetīgās mākslas un foto izstādēm, kurās integrēts slēpnis ar aktivitāti, kas piešķir mākslas pastaigai intrigu un rosina aizdomāties par attiecībām ar jūru, vidi un mākslu. Slēpņošanas karte būs pieejama katrā pastaigas pieturvietā.

Piecās biennāles mākslas izstādēs jauniešu un pieaugušo auditorijas tiks uzrunātas domnīcu diskusiju formātā. Pieaicinot diskusiju moderatorus – dažādu nozaru pārstāvjus – tiks aktualizēta katras izstādes tēma un problemātika. Domnīcas tiks integrētas laikmetīgās mākslas un glezniecības izstādēs Jūrmalas pilsētas muzejā, Aspazijas mājā, Bulduru Izstāžu namā un Jūrmalas Brīvdabas muzejā. 

Informācija: www.facebook.com/MarinaBiennale/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja