Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Cars Vladimirs, viņa personības kults, un "salūzusī kasete"

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Salūza kasete. Vai dieniņās, kāda nelaime, un turklāt mūsu digitalizētajā laikmetā tik ļoti vecmodīga nelaime. Salūzušās kasetes dēļ Latvijas televīzija sestdien nedemonstrēja filmu par to, kā čekists Vladimirs Putins kļuva par Krievijas caru Vladimiru V. Nāk prātā rudenī pazudusī raidījuma "De Facto" sērija, toreiz mums tika paskaidrots, ka montāžas tehnika piepeši vairs nebija saderīga ar ētera tehniku. Laikam televīzijā ir vajadzīgs tehnoloģiskais audits.

Man ir konkrēti zināms, ka filma "Putina sistēma" Latvijā ir atrodama arī uz diskiem, kā jau tas minētajā digitalizētajā laikmetā mēdz būt. Šī ir situācija, kura smird pa gabalu. Savdabīgais Radio un televīzijas padomes šefa Kleckina skaidrojums par to, ka Dievs nav mazs bērns, ir mazāk svarīgs par viņa atzinumu, ka jau piektdien viņam par filmu ir bijusi saruna ar LTV vadību. Un vēl vairāk atzinums, ka filmas nedemonstrēšana patiesībā bija laba lieta, jo "Krievijā propagandas [sestdien] nav." Lūk, mīļie lasītāji. Ābrama Kleckina variantā Latvijas Republika ir Krievijas Federācijas vēlēšanu iecirknis!! Zinot, ka kaimiņvalsts diplomātiskās iestādes pret filmas demonstrēšanu ir vērsušās arī citās valstīs (tajā skaitā Beļģijā, kur, atšķirībā no mūsu valsts, vēstnieks mierīgi tika pasūtīts trīs mājas tālāk), nu nekādi nerodas pārliecība, ka te patiešām ir notikusi tikai un vienīgi tehnikas ķibele.

Cik jauki tas viss "saderas" ar farsu, kurš vakar notika Krievijā. Šorīt CNN ziņo, ka kopā ar satelītorganizāciju "Tiesiskā Krievija", cara Vladimira "Vienotā Krievija" ir savākusi vairāk nekā 70 procentus balsu. Diez vai Latvijas instanču varonīgais lēmums, sestdien nenodarboties ar "propagandu", kaut kādi situāciju varēja ietekmēt, kaimiņvalstī "vēlēšanu" rezultāts bija noteikts jau laikus un konkrēti. Caram Vladimiram personības kults ir gluži tāds pats, kā savulaik Staļinam. Taču uz autoritārā "vēlēšanu" farsa fona sestdien Zaķusalā notikušais izskatās ... vienkārši nožēlojami.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja