Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Četri deputāti pie Ķīnas vēstniecības: Etīde

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Šorīt portālā ziņots, ka nākamajā ceturtdienā paredzētajā protestā pie Ķīnas vēstniecības nama Rīgā piedalīsies arī tie brašie mūsu valsts Saeimas deputāti, kuri ir izveidojuši deputātu grupu Tibetas atbalstam. Tas ir ļoti cēli, ka deputāti atbalsta Tibetu, jo Tibetai mūsdienās klājas pavisam plāni, nu aptuveni tāpat, kā mūsu valstij pagājušā gadsimta 70. gados -- okupācija, industriāli ekonomiska invāzija, kaut kur tālu prom vecu veču grupa, kura nesamierināmi uzstāj par sociālisma celšanu un internacionālismu, u.tml.

Taču grūti ir saprast, kā jaunnedēļ pie vēstniecības nama (Ganību dambī 5, sākums plkst 16.00, ja piedalīties vēlas arī kāds lasītājs) protestēs četri no brašajiem deputātiem, kuri ir parakstījuši attiecīgo aicinājumu. Varam apmēram iedomāties scenāriju (jāatvainojas publikai, bet etīdē nevar piedalīties deputāts Leopolds Ozoliņš, jo viņš 10. aprīlī ir aizņemts ar citām lietām):

Dep. Pēteris Tabūns (skaļi): Brīvību Tibetai! Nost ar komunismu. (Seko aplausi)

Dep. Jānis Šmits (pie sevis): Hm. Kaut kas man šajā lietā nepatīk. Padomā, Jāni, veco zēn. Tibetā taču kristiešu da vispār nav! Ķīnā vēl mazāk viņu ir. Bļāviens. Jūtos apjucis!

Dep. Andis Kāposts (skaļi): Nost ar Ķīnas okupāciju ... erm ... atbalstu ... erm ... jā, mieru visā pasaulē! (Šķidri aplausi)

Dep. Tabūns (dusmīgi, sāņus): Eu, Kāpost! Kas tā bija par repliku? Mieru visā pasaulē? Marksu salasījies esi vai?

Dep. Kāposts (nokaunējies): Nē, Pēci. Es tikai nupat atcerējos, ka es esmu arī Saeimas deputātu grupā sadarbībai ar Ķīnas parlamentu! Nu, bļāviens, kā man tas nepielēca iepriekš? Paskat, pa vēstniecības logu kāds skatās ar binokli! Laiks tīties!

Dep. Šmits: Nu, bet kāpēc? Vai tad nezini, ka mūsu valsts parlamentā divkosība un liekulība sit augstu vilni? Jēziņ! (Pārmet krustu par radītāja vārda ne tādu piesaukšanu). Mana partija taču visu laiku aizmirst par tādiem baušļiem, kā "tev nebūs zagt", "tev nebūs piesavināties svešu mantu", "tev nebūs melot"! (Pie sevis: "Tev nebūs melot?" Nē, tas nav viens no baušļiem!; atviegloti nopūšas)

Dep. Tabūns (māj ar galvu): Jā, jā, Kāpost, tieši tā. Mēs tēvzemieši protam i stingru mugurkaulu turēt i ar rubikiešiem sadarboties tad, kad jābūt pie siles. (Skaļāk) Brīvību Tibetai! Tiesības Dalailamam ierasties Lhasā brīvi, bez ierobežojumiem un bez vīzas! Brīvību Tibetai!

Dep. Kāposts (īdīgi): Nu, bet ja nu tagad mums vairs neļaus braukt nopietnos sadraudzības braucienos uz Ķīnu? Uz Tibetu ta negribam braukt, tur nekā laba droši vien nav. Bet Pekina, Olimpiskās spēles! Šanhaja ar visu pasaules daiļumu! (Sapņaini nopūšas)

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja