Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Ceturtdien: Paldies Ditai, paldies Sorosa fondam

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Vispirms, vēlos pateikt paldies Dienas kinokritiķei Ditai Rietumai un parakstīties zem katra vārda, kādu viņa šodien publicējusi materiālā "Ja es būtu Iveta Feldmane". Kolēģe aplūkojusi iznīcinošo kritiku, kāda vērsta pret raidījuma "Dziedi ar zvaizgni" vadītāju Lattelecom Apollo portālā un nākusi ar šādu secinājumu: "Te nu es sēžu un brīnos, kālab mūsu sabiedrībā tiek izkopts un juridiski faktiski netiek iegrožots uzskats, ka šļuru straume, kas bez aizturēm tiek ģenerāta internetā, šoreiz konkrēti Lattelecom portālā, ir kas nevainīgs, nepamanāms, garāmejošs, uz ko būtībā neattiecas jelkādi ētikas likumi.

" Un vēl: "Ja es būtu Iveta Feldmane, uz karstām pēdām sūdzētu tiesā Lattelecom lolojumu Apollo par cilvēka cieņu aizskarošu komentāru publicēšanu un necenzēšanu."

Amen. Gan Apollo, gan arī Delfos ļaudis dievoties dievojas, ka komentāru saturu kontrolējot gan, bet pat paviršs ieskats attiecīgajās lapās par to īpaši neliecina. Šeit V-Dienā, paldies Dievam, vadība tomēr veido pieklājīgāku kultūru, atsevišķi eksemplāri, kuri to vien prot, kā izvemties uz klaviatūras un tad to pasniegt kā lielu asprātību, no portāla bloķēti. Paši protams pēc tam sašutuši -- kā tad tā?, un pieļauju, ka tas ir daļēji tāpēc, ka Delfos un Apollo ar viņiem tā nerīkojas. Slikti, ka nerīkojas. Ditai droši vien ir taisnība atziņā, ka portāliem šāds kretinisms patiesībā patīk, jo tas rada interesi, tātad apmeklētāju skaita pieaugumu, un tātad lielākus reklāmas ieņēmumus. Bet kretinisms tas ir vienalga. Starptautiskajos portālos komentārus tomēr vispirms aplūko un tikai tad laiž vaļā. Latvijā droši vien attiecīgie cilvēki bildīs, ka nav jau to resursu, lai izkontrolētu visu pēc kārtas. Ja tā, tad varbūt no komentēšanas vajag atteikties vispār. Nekāda cilvēka tiesība jau tā nav. Paldies, Dita!

***

Vakar tie V-Dienas lasītāji, kuri nu nekādi, nekādi nevar izdomāt neko, ko teikt par tēmu (vakar iespēja bija padomāt par Radio un Televīzijas padomi, Latvijas Leģionu un Latvijas tautsaimniecību) un tā vietā grib, lai es būtu rakstījis par ko citu, jautāja, kāpēc neko neesmu teicis par vakardien Atkarīgajā Rīta Avīzē publicēto sarunu ar fotografētāju M. Bendiku par Sorosa fondu. Atbildu. Fiktīvus gara darbus vajag rakstīt profesionāliem autoriem. Diletantiem tur nav ko darīt. Atkarīgajai Sorosa fonds jau sen ir bijis jājamzirdziņš, un šī dīvainā un reizē arī liekulīgā attieksme reizēm sit augstāku, reizēm zemāku vilni. Avīzei ir raksturīgi meklēt ļautiņus, kuri ir gatavi atbalstīt tās jau iepriekš noteikto redakcionālo līniju. Tas, vai šī līnija ir pamatota vai ne, tas avīzi interesē vismazāk. Tā tas noticis arī šoreiz. Komentāri lieki.

Jauku visiem dienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja