Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Dailes teātra Mākslas telpā atklās izstādi Teatrālās tekstīlijas. Edītes Pauls-Vīgneres personiskais teātris

No 10. janvāra līdz Dailes teātra sezonas noslēgumam teātra Mākslas telpā Brīvības 75 būs apskatāma izstāde Teatrālās tekstīlijas. Edītes Pauls-Vīgneres personiskais teātris, kuras kuratore ir Sarmīte Sīle, informēja teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Izstāde ir tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres "teātris", kurā viņa ir gan autors, gan režisors, gan aktieris. Šajā unikālajā teātrī ir iestudēta vesela izrāžu sērija par sievieti – skaistu, laimīgu un ne tik laimīgu, radošu būtni, vienkārši dzīvi baudošu... Izstāde ir reveranss dažiem elkiem vīriešiem – spožām, talantīgām personībām.

Šie darbi nav tapuši stellēs, jo daudzie darba gadi pie tām ir izsūkuši mākslinieces fiziskos spēkus, bet talants vienmēr atrod iespēju radīt. Edīte Pauls-Vīgnere atradusi risinājumu, kā turpināt būt radošai un vēl palīdzēt sev – strādāt kustībā. Darbs ir pie sienas, tu vari apsēsties un ik pa laikam piecelties, atkāpties, ieraudzīt un novērtēt. Šīs izstādes darbi izpildīti augstvērtīgā roku darbu tehnikā. Tās ir aplikatīvas, telpiskas kolāžas – dabiskos materiālus papildina sintētiskie, metāls, stikls u.c. Tiek šūts, līmēts, lodēts... Mākslinieces laikmets ir renesanse, materiāls - zelts. Viņa nemīl mūsu laika stiklotās, nedzīvās virsmas. Bet sajūsmu izraisa senā laikmeta mūri, mazie lodziņi un tā noskaņa – telpa, kas velk iekšā, nevis met ārā. Bet vissvarīgākais ir apgaismojums, kas spēj radīt noslēpumu, atklāt citādi neieraugāmus brīnumus, radīt apjomu, izcelt formu, apslēpt nevajadzīgo, tāpēc Teatrālās tekstīlijas ir tik krāšņas un tāpēc "izrādēs" ir stāsts par radošo profesiju pārstāvjiem, jo viņu dzīvēs ir tik daudz no teātra.

Izstādi papildinās vēl daži darbi no cikla Sieviete un Mēness, jautrie Putnubiedēkļi un videomateriāli.

Izstādes iedvesmotājs un galvenais atbalstītājs ir maestro Raimonds Pauls. Izstādes producente - Indra Rubene, tehniskais direktors – Ervīns Duka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja