Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Dakteris Prezidents

Vispirms. Ja viņu ievēlēs, ir visas iespējas, ka ārsts Valdis Zatlers kļūs par lielisku Latvijas Republikas prezidentu. Otrkārt. Ja viņu ievēlēs, ir visas iespējas, ka ārsts Valdis Zatlers kļūs par draņķīgu Latvijas Republikas prezidentu. Treškārt. Ja viņu ievēlēs, ir visas iespējas, ka ārsts Valdis Zatlers kļūs par pelēcīgu un vidusmēra Latvijas Republikas prezidentu. Kurš ir ticamākais variants? Valdošā banda nolēmusi, ka mums to neuzzināt.

Ko mēs zinām par šo cilvēku? Zinām, ka viņš ir sava aroda meistars, par viņu dzirdētas ļoti labas atsauksmes, līdz pat kundzītei, kura teikusi, ka ienākot ārsta Zatlera kabinetā vien viņa jau jutusies labāk. Zinām, ka viņš bijis Tautas frontes aktīvists, šajā ziņā viņu ar labu vārdu piemin kādreizējais TF politikas vadītājs Ivars Godmanis. Zinām, ka savulaik viņa slimnīca pirka tehniku no viņa sievas firmas, par to notika skandāls ar toreizējo (un pietiekami skandalozo) veselības ministru Āri Auderu, un pēc dažiem gadiem tapa konstatēts, ka likums nav pārkāpts. Zinām arī to, ka skandāla laikā ārsts Zatlers savu īpašumu atdalīja no sievas īpašuma. Tā mūsdienās ir politikāniska mode, un varbūt ir pat labi, ka arī dakteris ir iemācījies tai piemēroties -- sak\', tomēr savējais.

Un tieši tur tomēr ir jāpietur. Nav taisnība V-Dienā lasītajam (un, diemžēl, pašā Dienā nekritiski reproducētajam) apgalvojumam, ka V. Zatlers pērn piedalījās "Tautas" partijas noziedzīgajā "pozitīvisma kampaņā", taču veids, kādā valdošā koalīcija viņu izvēlējās, tomēr nepārprotami rada iespaidu par sava veida bodīti. Izrādās, ka Māris Riekstiņš un Kārina Pētersone bija tikai butaforija, patiesībā sev ierastajā veidā koalīcijas pārstāvji ar kandidātiem runāja atsevišķi un sabiedrībai to neredzot. Vakardienas koalīcijas partiju pārstāvju sēde, kurā it kā taisījās spriest par M. Riekstiņu un K. Pētersoni, bija teātris un nekas vairāk -- valdošajiem netrūka pat kauna apgalvot, ka tāpēc, ka pasākumā piedalījās vairāki cilvēki no katras partijas, prezidenta izvēle nenotiekot šaurā lokā. Absolūtākais teātris bija arī sazvērestību teorētiķa Induļa Emša paziņojums, ka viņš runājis ar Eiropas Kopienas tiesas tiesnesi Egilu Levitu, bet E. Levits ir teicis, ka negrib kļūt par prezidentu. Šis paziņjums nāca laikā, kad politikāņi ar V. Zatleru jau bija runājuši trīs stundu garumā. Katrā ziņā valdošās bandas pārliecību, ka tautai par savu prezidentu nav absolūti nekā sakāma, vislabāk reprezentēja deputāts Juris Dobelis. Allaž mutīgais tēvzemietis nu ir paziņojis, ka šoreiz viņš un pārējie valdošās bandas pārstāvji neko par V. Zatleru neteiks, "jo mēs gribam, lai kandidāts tiktu ievēlēts jau pirmajā kārtā." Nu, paldies!

Būdams dakteris, V. Zatlers noteikti ir gudrs cilvēks, un jācer, ka viņš pats saprot, cik ļoti viņa labo vārdu jau no paša sākuma aptraipīs iespaids, ka viņš amatā ir nevis ievēlēts, bet iebīdīts. Māris Riekstiņš rīkoja preses konferenci brīdī, kad nebija ne mazākās pārliecības, ka viņš tik tiešām kļūs par prezidentu. V. Zatleram ir jārīkojas tieši tāpat. Katrā ziņā viņš laika gaitā par politiku ir teicis šo to tādu, par kuru ir uzdodami ļoti nopietni jautājumi. Tāpat jautājumi jāuzdod par to, kā cilvēks, kurš vēl pirms trīs nedēļām publiski teica, ka politikā nevēlas iesaistīties, pārstāvēs mūsu valsti starptautiskajā līmenī un kā rīkosies tepat mājās. Baidos, sākums nav daudzsološs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja