Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Demokrātija kā fikcija

Valsts prezidenta vēlēšanas pagājušo ceturtdien parādīja, ka demokrātija Latvijas Republikā ir fikcija. Viss koalīcijas prezidenta amata kandidāta izvirzīšanas process liecināja par lēmumu pieņemšanu ļoti šaurā lokā un noslēpumainībā. Tagad var tikai minēt cik sen koalīcijas galvenie ļaudis zināja, kurš kļūs par prezidentu. Tāpat lielākajai daļai Saeimas deputātu bija gluži vienalga, ko domā lielākā daļa Latvijas pilsoņu.

Lai mainītu šo situāciju, kurā indivīds nevar ietekmēt varu, daži cilvēki iesaka masveidā stāties politiskajās partijās un ietekmēt to pieņemtos lēmumus no iekšpuses. Tikai jāsaka—arī politisko partiju iekšējā demokrātija ir fikcija. Pat ja visi pilsoniski domājošie iestātos Tautas partijā, viņiem iespējas piedalīties lēmumu pieņemšanā būtu ļoti nelielas, jo pat šīs partijas ilggadējiem biedriem bieži nav ļauts ietekmēt partijas lēmumus. Tautas partija savā konferencē ļoti demokrātiskā veidā izvirzīja savu prezidenta kandidātu Māri Riekstiņu, bet atmeta viņa kandidatūru milzu ātrumā. Ne tikai Saeimas valdošās koalīcijas deputāti, bet arī valdošo partiju biedri kalpo kā marionetes un izbāzeņi aiz kuru mugurām slēpjas īstie lēmumu pieņēmēji.

Ko darīt? Iespējams gaidīt, kad pamodīsies arī valdošo partiju biedri un mēģinās kaut ko mainīt, savu partiju iekšienē ietekmējot lēmumu pieņemšanu. Tomēr velti gaidīt, jo daudzi no viņiem baidās nostāties opozīcijā, tādēļ ka iekšējā opozīcija nozīmētu „atstumšanu“ no siles. Tas ir kā apburtais loks. Bet izeja no tā ir jāmeklē! Savādāk dzīvosim valstī, kurā visu nosaka „pozitīvisms“ un partiju elišu savtīgās intereses.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja