Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Draudētāju valdība

Pirms dažām dienām iekšlietu ministrs Ivars Godmanis draudēja, ka stingri tiks sodīti tie kravas automašīnu šoferi, kuri piedalīsies protesta akcijās pie Latvijas—Krievijas robežas. Līdzīgi pirms Valsts prezidenta inaugurācijas premjers Aigars Kalvītis draudēja tiem, kas mēģinās „nomelnot” Valdi Zatleru. Godmanis nepiekāpīgākajiem šoferiem, kuri bloķēs ceļus pat solīja arestus.

Kalvīša valdība arvien izteiktāk komunicē ar sabiedrību, izmantojot spēka pozīcijas. Premjers draud ar sekām „tēla bojātājiem,” bet iekšlietu ministrs baida ar cietumu. Sāk šķist, ka Kalvītis un ko ir gatavi vērsties pret jebkādu opozīciju un ir gatavi izmantot arī spēku (Godmaņa gadījumā).

Šādi draudi ne pie kā laba nevar novest. Godmanis pat nemēģināja uzklausīt protestējošos kravas auto vadītājus. Ir dīvaini, ka atjaunotās demokrātiskās Latvijas pirmais premjers izsakās gluži kā diktatoriskas valsts spēka sistēmas vadītājs. Iekšlietu ministra uzdevums ir rūpēties par drošību un kārtību šajā valstī, tomēr ir jāspēj uzklausīt arī protestējošā puse, jo tie ir cilvēki, kuri ir novesti zināmā izmisumā ar to, kas notiek uz Austrumu robežas.

Varbūt mums Latvijā ir nepieciešami cietumi visiem tiem, kuri ar kaut ko šajā valstī nav mierā? Būtu viens cietums tiem, kuri „nomelno” prezidentu, otrs cietums nepakļāvīgiem kravas auto šoferiem. Valdībai jāpadomā ne tikai par savām politekonomiskajām interesēm, bet arī par to uz kurieni ved šāda bieža draudēšana saviem oponentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja