Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Eu, Kalvīti -- ļauj taču gulēt!!!

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Šorīt, tāpat kā vakar, pamodos ļoti, ļoti agri. Vakar tāpēc, ka rītam tuvojoties domas neatlaidīgi virzījās piketa virzienā, šorīt tāpēc, ka tās vēlējās apspriest piketa nozīmi un rezultātus. Galvenokārt šādā nozīmē: Aigars Kalvītis ir kaitīgs valstij. Ne vairs interesants, ne vairs savdabīgs, ne vairs vienkārši nepamatoti uzpūtīgs, bet atklāti, konkrēti un bīstami kaitīgs.

Beidzot, beidzot arī Ģenerāprokuratūra ir atzinusi to, ko esmu zondējis jau divu nedēļu garumā -- Loskutova atstādināšana bija nelikumīga. Skaidroties par likuma "interpretāciju" premjers var līdz brīdim, kad ģīmis kļūst zils, bet likums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju Kalvīša bieži minētajā "varas hierarhijā" stāv augstāk par likumu par valsts varu, jo pirmais ir speciālais, bet pēdējais -- vispārējais likums. Un likumā par knābi nekas par direktora atstādināšanu premjera izpildījumā nav teikts. It īpaši ne tādos apstākļos, kādos tā notika šoreiz -- Valsts kancelejas direktore uzraksta kaut kādu papīrīti, un tā skaitās juridiska atstādināšana! Marasms, mīļie, ne tiesiskums.

Un tāpēc, teikšu atklāti, bija vienkārši pretīgi vakar televīzijā skatīties, kā Kalvītis turpināja malt to pašu maļamo -- valdība nekļūdījās, Loskutovs ir atbrīvojams no amata, valdība nekļūdījās, Loskutovs ir atbrīvojams no amata, valdība nekļūdījās ... nu, johaidī! Par to, ka Kalvītis šo lietu salaida tādā grīstē, ka nav vairs kur glābties -- par to jau šķiet pārliecināti pat tie Saeimas deputāti, kuri visbiežāk pilnīgi bez mazākās apdomas spiež balsošanas podziņu tā, kā Kalvītis ir pateicis priekšā. (Atsevišķos gadījumos, tiesa, ir skaidrs, ka deputāts vairs nav glābjams no, piedodiet, vienkāršas apdauzītības: vecais īgņa Strazdiņš, lūk, vakar piketa laikā esot juties "apspļaudīts" un ir pārliecināts, ka tautas protests vakar bija "režisēts" tāpēc, ka kādam nepatīk tas, ka Latvija kļūst "neatkarīgāka" -- nu, ja, Strazdiņ, paldies par to pašu. Jēziņ!)

Kalvīša dienas nu ir skaitītas, un labi, ka tā. Taču, taču. Acīmredzamu kandidātu uz premjerministra posteni tomēr nav. Šlesers? Dievs pasargi! Tikpat "nediplomātiska", cik viņdien bija ASV vēstniece, tik "nediplomātiska" vakar bija arī Eiropas komisāre, kura pilnīgi atklātā tekstā pateica, ka Šlesera sarūpētās atlaides dažām, bet ne visām aviokompānijām nav, nav un vēlreiz nav akceptējamas. Šlesers ir karognesējs un simbols pašreizējai Latvijas valdošās kliķes lielākajai kaitei -- darīt da jebko pat tad, kad tas ir neatļaujami, neētiski vai klaji pretlikumīgi. Nākamajam premjeram būs jābūt cilvēkam, kurš svēti un stingri apņemsies ievērot, ne ignorēt likumu. Tam būs jābūt cilvēkam ar apņēmību, Latvijas likuma aizsardzības dienestus likt mierā arī tad, ja tie stipri bojā dzīvi valdošās kliķes dalībniekiem. Tam būs jābūt cilvēkam, kurš par valsts ekonomisko krīzi prot teikt vairāk, nekā tukšus lozungus par "inflācijas apkarošanu". Un tam būs jābūt cilvēkam, kurš augstajā amatā rāda labu, nevis izmisīgi sliktu piemēru. Pagaidām neticu, ka Valsts prezidents lems par Saeimas atstādināšanu. Taču viņa rokās būs tikpat nopietns lēmums par nākamo ministru prezidentu. Šī ir saruna, kura politikas aizkulisēs noteikti jau ir sākusies. Un šoreiz, lūdzu, vajag atteikties no pārliecības, ka amatā ir vajadzīgs pats lielākais kretīns.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja