Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Fantastiskā Izglītības ministrija un nesaprotošais Kalvītis

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Vai visi šodien Dienā izlasījāt fantastisko vēsti par Izglītības ministriju un tās īpašumiem? Tai pieder piecstāvu nams Merķeļa ielā, kuru tā iznomājusi ... par 900 latiem mēnesī. Ir arī divas celtnes Brīvības ielā, un par tām ministrija saņem pusotru tūkstoti latu mēnesī.

Atkārtosim. Tas ir nevis par kādu dzīvokli vai pāris telpām, bet par visu māju. 900 un 1500 latu. Turklāt nomnieki šajās mājās telpas ir iznomājuši tālāk. Namos darbojas veikali un dažādas iestādes. Atsevišķos gadījumos tās ir valsts iestādes, tātad -- valsts nomā īpašumu, kas patiesībā tai pieder. Pieļausim, ka viens veikals par savām telpām maksā krietni vairāk, nekā māju pamata nomnieki maksā par visu celtni. Ne velti nomnieku advokāts saka, "Tik dīvaina pretējā puse manā praksē nav bijusi." Jādomā, ka to sakot viņam uz sejas bija plats smaids. Vai drīzāk smīns.

Protams, visu zinošā izglītības ministre Rivža par šo situāciju nezina neko, izņemot iespējams to, ka viņas vadītā ministrija "baidās" par šo lietu runāt tālāk. Patiesībā droši vien būtu jābaidās tiem ļaudīm, kuri par šo situāciju ir atbildīgi, jo kliedzošāku piemēru par valsts mantas izšķērdēšanu un amata pienākumu nepildīšanu visticamāk būtu ļoti grūti atrast. Pats fantastiskākais šajā stāstā ir tas, ka nomnieki paši ir mēģinājuši ar ministriju par šo lietu runāt un varbūt kaut ko sarunāt, bet bez rezultātiem. Ja neskaita to, ka viena sarunu kārta noveda pie krimināllietas par kukuļošanu. Grūti atrast vārdus, ko par šo lietu teikt. Tā ir absolūtākā Aizspogulija, mīļie. Kurš no mums negribētu par 900 latiem mēnesī nomāt piecstāvu namu pašā Rīgas centrā un tālāk ar to rīkoties kā patīk? Apsveicu firmu, kurai tas ir izdevies. Malači. Bet jēziņ!

***

Un tā pati Aizspogulijas sajūta lasot, ka it kā aizejošais korumpētās politkliķes boss Kalvītis avīzē klārē, ka patiesībā jau "daudzi" viņam ir teikuši, ka no amata vispār nevajagot aiziet. Interesanti, kas šie "daudzie" varētu būt, ja neskaitām tos kliķes dalībniekus, kuriem Kalvīša valdīšanas metodes ir ļāvušas iedzīvoties un rīkoties ar absolūtāko patvaļu un nesodāmības sajūtu. Šķiet, Kalvītim nav pielecis un droši vien arī nekad nepieleks, ka problēma nav bijusi viņa daudz piesauktā nespēja sabiedrībai skaidrot lietas. Bīstamos drošības likumu grozījumus un idiotisko uzbrukumu pret Loskutovu šis cilvēks var skaidrot līdz ģīmis kļūst gluži rozīgi sarkans, bet vienalga lēmumi attiecīgi būs un paliks bīstami un idiotiski. Tas ir Aizspogulijai raksturīgi, ka šis sevi un savu valdību absolūti diskreditējušais tips tagad stiķē kopā nākamo valdību, un vienalga, ka viņš to dara kā "Tautas" partijas priekšsēdētājs, jo rezultāts ir viens un tas pats. Patiesībā "daudzi" nevar vien sagaidīt brīdi, kad Kalvīti redzēs aizejot.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja