Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Galerijā 427 apskatāms konceptuālisma pamatlicēja Sola Levita darbs

Galerijā 427 apskatāms amerikāņu konceptuālās mākslas pamatlicēja Sola Levita (Sol LeWitt) darbs WD#719, ko realizējušas mākslinieces Elīna Vītola un Amanda Ziemele. Izstādi papildina filozofa Jāņa Taurena teksts, informēja galerijas pārstāvji.

""Fragmentam jābūt kā mazam mākslas darbam, kurš no apkārtējās pasaules ir pilnībā nošķirts un pats sevī pabeigts kā ezis." (Frīdriha Šlēgeļa 206. Athenäum fragments.) (..) Lai arī ķermenis šeit paliek romantiķa Šlēgeļa eža metaforā, Levita darbu gadījumā tas nebija tikai skatītāja ķermenis (un prāts), kas tiem bija nepieciešams, lai piešķirtu jēgu un mērogu procesuālajām struktūrām un idejām, – šobrīd tā ir katra attālināšanās, atsvešināšanās no šķietami organiskās vienotības, ko par dabiski neizbēgamu tiecas uzdot "vēlīnais" (globālais un kāds tik vēl ne...) kapitālisms, un palikšana ar fragmentāru, bet aptveramu un realizējamu – kaut vai savās mājās uz tukšas sienas – kādu Levita zīmējumu," raksta filozofs Jānis Taurens.

Aprīlī izstāde bija apskatāma vien caur galerijas 427 izgaismotajiem logiem, tomēr no maija sākuma Sola Levita darbu iespējams apskatīt arī klātienē, ar skatienu izsekojot Vītolas un Ziemeles roku vilcieniem.

Sols Levits (1928–2007) ir nozīmīgs amerikāņu mākslinieks, kura darbība bijusi nozīmīga minimālisma un konceptuālās mākslas kontekstā.

Galerija 427 dibināta 2014. gadā ar mērķi kārtot, izjaukt, pārkārtot un no jauna izjaukt laikmetīgās mākslas komponentes.

Izstāde apskatāma līdz 30. maijam, ceturtdienās, piektdienās un sestdienās no plkst. 16 līdz 19. Citos laikos izstādi iespējams apskatīt, iepriekš piesakoties.

Ieeja izstādē bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja