Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Galerijā Asni tiks atklāta lietuviešu mākslinieces Aurēlijas Bulaukaites personālizstāde mazās Lielās burvestības

Jaunajā laikmetīgās mākslas galerijā Asni K. Valdemāra ielā 17a no 11. maija līdz 15. jūnijam norisināsies lietuviešu mākslinieces Aurēlijas Bulaukaites (Aurelija Bulaukaitė) personālizstāde mazās Lielās burvestības. Šī būs mākslinieces pirmā izstāde Latvijā, kurā viņa piedāvās savas jaunākās lielformāta gleznas.

Aurēlija Bulaukaite (dz. Viļņā, 1991) ir māksliniece, kas strādā netradicionālos mākslas veidos. Ieguvusi maģistra grādu Viļņas mākslas akadēmijā, māksliniece iedziļinās ideālistisku sapņu un bieži skarbās dzīves realitātes krustpunktos, atsedzot kontrastus starp ikdienas rutīnām un iztēles iespējām. Aurēlijas mākslinieciskās intereses ietver pārlaicīguma un nepastāvības jēdzienus, kā arī interneta estētiku un performatīvās prakses. Savai personālizstādei mazās Lielās burvestības viņa radījusi pilnīgi jaunu lielformāta gleznu sēriju, speciāli galerijas Asni telpai. Šī būs pirmā reize, kad mākslinieces darbi skatāmi Latvijā.

Izstādē Aurēlija Bulaukaite spēlējas ar glezniecības medija potenciālu, caur to aicinot skatītājus apzināt nākotnes iespējamības. Izmantojot šo klasisko un tradīciju piesātināto mediju, viņa atsaucas uz šī laikmeta aktuālākajām tendencēm un smalki simulē tehnoloģiju diktētu vidi.

Izstādes teksta autore Karolīna Sadlauskaite (Karolina Sadlauskaitė) raksta: "Izvelciet kārti un uzziniet savu likteni, pat tad, ja to pašu jau skatījuši tūkstošiem cilvēku. Ieklausieties himēriskās afirmācijās, kas vibrē līdz pat tālākajiem ķermeņa un prāta nostūriem, un, ja nonākat strupceļā, vienmēr varat ķerties pie reiki, kas brīnumainā kārtā no bezdibeņa atpakaļ spēj izvilkt arī pazudušās dvēseles. Katrs pats ir sava liktens kalējs, taču ja par tādu vēl jākļūst, mākslīgais intelekts izdalīs atbildi, kā par tādu kļūt."

Laikmetīgās mākslas galerija Asni tika atklāta šī gada martā, ar grupas izstādi Unparalleled Surrealities. To dibinājusi mākslas konsultante, kuratore Elīna Drāke un neatkarīgā kuratore, mākslas publiciste Auguste Petre. Asni fokuss ir sadarbība ar jaunajiem Baltijas māksliniekiem, kā arī galeriju sadarbības projektu veicināšana un vietējā reģiona mākslas procesu virzīšana starptautiskā apritē. Asni prioritāte ir nodrošināt augstvērtīgu izstāžu programmu, pārstāvot izcilus Latvijas un Baltijas māksliniekus un stiprinot Rīgu kā iekārojamu Eiropas kultūras tūristu galamērķi, tādējādi veicinot un nostiprinot Rīgas kā radošas, inovatīvas pilsētas tēla atpazīstamību Ziemeļu reģiona un Eiropas kontekstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja