Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Garāža pret Teita galeriju

Šonedēļ bijušajā autoostā Maskavā atvērta jaunākā modernās mākslas telpa, kas ievērību izpelnījusies arī tās izveidotājas Darjas Žukovas dēļ, raksta The Guardian.

Darja Žukova (27) ir bagātas krievu ģimenes atvase, kas ievērību izpelnījusies gan ar apģērbu dizaina veidošanu, gan ar savu — miljonāra Romāna Abramoviča draudzenes — statusu. Viņas pirmais publiskais projekts — Maskavas mūsdienu kultūras centrs Garāža (The Garage Centre for Contemporary Culture Moscow) — tikko sācis darbību ar Ņujorkā dzīvojošo mākslinieku Iļjas un Emīlijas Kabakovu instalācijām. Ēka ir 8500 kvadrātmetru liela, to 1926. gadā kā autobusu depo radījis avangarda meistars Konstantīns Meļņikovs. Garāža atgādina Londonas modernās mākslas mājvietas — Teita galerijas Turbīnu zāles (Turbine Hall) ēku. Žukova paziņojusi, ka Garāžā būs vieta gan krievu, gan pasaules māksliniekiem, gan jaunajiem talantiem. Mākslas centrā paredzēta vieta arī bibliotēkai, grāmatu veikalam un kafejnīcai. Žukova apgalvo, ka vienmēr esot gribējusi atvērt modernās mākslas centru, taču, tikai ieraugot šo ēku, atskārtusi, ka tā būtu lieliska vieta viņas idejas realizēšanai. Uz jautājumu, kā meitene iesaistījusies mākslas biznesā, Žukova The Guardian žurnālistam atbild: "Es ar mākslu izaugu. Mans tēvs ir saistīts ar arhitektūru, arī mani draugi ir mākslinieki. Es domāju, tā vienmēr ir bijusi ap mani." Protams, daudzi apšauba Garāžas dibinātājas kompetenci, it īpaši pēc Žukovas atbildes uz jautājumu par viņas iecienītajiem māksliniekiem. Jaunā sieviete nevarēja atcerēties nevienu konkrētu uzvārdu… "Es ceru uzsākt dialogu ar mūsu auditoriju. Es ceru, ka viņi būs sajūsmā par dažādajiem māksliniekiem, kuru darbi šeit apskatāmi," jūsmu par pašas projektu neslēpj pamatā Londonā dzīvojošā Žukova.

Viņa atteicās nosaukt summu, cik izmaksājis Garāžas projekts un vai Chelsea futbola komandas īpašnieks Romāns Abramovičs ir to sponsorējis. "Es nerunāju par Abramoviča kungu," presei paziņoja Darja Žukova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja