Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Grūtais darbs pilī un tā grandiozā apmaksa

Rīgas pils kā ēka ir katastrofālā stāvoklī un tik pat katastrofālā stāvoklī ir tajā strādājošā Valsts prezidenta Valda Zatlera publiskās attiecības. Valsts prezidents vēl pirms pāris nedēļām publiski aicināja katru iedzīvotāju nevis kritizēt valdību, bet pašam piedalīties cīņā ar inflāciju. "Katrai ģimenei un katram cilvēkam ir jāsaprot, ka viņš arī ir viena no tām skrūvītēm, kas dzen to inflāciju," teica Valdis Zatlers. (Ciešākam ieskatam- Zanes Zālītes-Kļaviņas raksts šodienas Dienā)

Te jāsaka, ka prezidenta viedie un pamācošie vārdi nav gandrīz nemaz ietekmējuši viņa tuvākos padomniekus un līdzgaitniekus Valsts prezidenta kancelejā. Kancelejas budžets nākošgad pieaugs par 1,2 miljoniem latu un lielākā daļa šo līdzekļu tiks tērēta fantastiskajam algu pieaugumam. Prezidenta kancelejas vadītājs Eduards Stiprais šobrīd pelna 3400 latus mēnesī, bet nākošgad tie būs jau 4800 latu mēnesī. Apkopējas alga arī tikšot būtiski palielināta—no 140 latiem līdz 320 latiem. Prezidenta preses sekretāre Inta Lase skaidro, ka kancelejas darbinieki nevar strādāt citur un viņiem ir jāsaņem konkurētspējīgs atalgojums.

Prezidenta preses sekretāre jau var daudz un plaši stāstīt par nepieciešamo konkurentspējīgo atalgojumu, bet tā kā vajadzētu arī avīzes lasīt, jo Latvijā taču ir 10,1 % inflācija! Brīdī, kad pats prezidents braukā apkārt un pamācoši stāsta, ka pilsoņiem, kuri bieži saņem prezidenta kancelejas apkopējas atalgojumu, ir jāsavelk jostas, paša prezidenta kanceleja i nedomā par kaut kādu tur inflācijas „dzīšanu uz priekšu”. Ja Valsts prezidenta vārdi atšķiras no darbiem viņa paša kancelejā, tad droši vien Valdis Zatlers būtu jāsauc par populistu.

Cerams, kādam prezidenta kancelejā ir palicis veselais saprāts un algu pielikums tiks atlikts. Ja tas tā nenotiks, tad būs skaidrs, ka Valdis Zatlers nebūs nekāds „tautas prezidents,” jo viņa komanda būs parādījusi savu pietuvinātību tiem, kuri Valsts kasi uzskata par slaucamu govi un pilsoņus par lēti muļķojumiem jampampiņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja