Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Gruzija ir pirmā, bet ne pēdējā, Krievijas „atbrīvojamo” valstu sarakstā!

Analizējot pēdējo dienu notikumus, nākas secināt, ka Krievija ir sevi kā miera uzturēšanas spēku pilnībā diskreditējusi. Tai nav ne morālu, ne juridisku tiesību atrasties Gruzijas teritorijā, tādēļ ES un NATO ir asi jāvēršas pret Krieviju, - ja nepieciešams, arī ar militāru palīdzību, - Gruzijas valstiskuma nosargāšanai.

Krievija, kas savas darbības līdz šim ir aizsegusi ar miera uzturēšanas plīvuru, nu jau ir sagrāvusi jebkādu šādas misijas šķietamību. Tā ne tikai turpina uzbrukumus pēc Gruzijas armijas atkāpšanās, bet arī atbalsta separātisko republiku kara darbību, lai  iekarotu vairāk Gruzijas teritorijas, kas ir tiešā pretrunā ar miera spēku uzturētāju mandātu – atturēt no karadarbības „abas” puses.

Sarunā ar ASV amatpersonām Krievijas ārlietu ministrs paziņoja: „Krievija turpinās militārās darbības, lai aizstāvētu savus pilsoņus”. Šie izteikumi liecina par to, ka Krievija pati ir atzinusi tās nespēju būt neitrālam miera uzturēšanas spēkam, jo tās argumentācija šajā konfliktā ir nevis asinsizliešanas apturēšana, bet „savu pilsoņu” aizstāvēšana citas valsts teritorijā. Kaut kur jau mēs to esam dzirdējuši, vai ne?

Pēc šiem notikumiem visām pasaules valstīm būtu nopietni jāapsver, vai no valsts drošības viedokļa būtu pieļaujama Krievijas pilsoņu uzturēšanās to teritorijās, jo šodien mēs redzam, ka Krievija nebaidās pārkāpt citas valsts suverenitāti, lai it kā aizstāvētu savu pilsoņu tiesības. Lai novērstu draudus savam valstiskumam, visām valstīm Krievijas pilsoņiem būtu jālūdz doties uz savu dzimteni, kur Krievija pilnībā var aizstāvēt viņu intereses, kā vien vēlas – ar tankiem, naftu vai Putina uzrunām.

Šobrīd Eiropai un visai rietumu pasaulei ir uzlikts nopietns pārbaudījums tās spējām aizstāvēt demokrātiskumu, valstu suverenitāti pret atklātu Krievijas agresiju. Ja tā nespēs atbilstoši rīkoties, nākamās valstis secībā būs - Moldova, Ukraina, LATVIJA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja