Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 28. oktobris
Ninona, Ņina, Antoņina, Oksana

Guntars Krasts no Latvijas eiroparlamentāriešiem visbiežāk uzstājies plenārsēdēs

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Guntars Krasts kopumā ar runām plenārsēdēs uzstājies 55 reizes. Kā liecina mājas lapā www.votewatch.eu pieejama informācija, tas ir augstākais rādītājs starp visiem Latvijas deputātiem EP.

 

 Arī parlamentāro plenārsēžu apmeklējuma ziņā Krastam ir viens no augstākajiem rādītājiem - 95,9 %. Darbojoties divās EP ekonomiskās likumdošanas komitejās (Ekonomikas un monetārajā komitejā un Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā), Krasts piedalījies daudzu Latvijai būtisku lēmumu izstrādē un ierosinājis 44 rezolūciju pieņemšanu. Viens no skaļākajiem tematiem EP bija Pakalpojumu direktīvas pieņemšana, kas paredz ES pakalpojumu tirgus liberalizāciju. Lai popularizētu šīs direktīvas projektu, pēc Krasta iniciatīvas Rīgā notika šim jautājumam veltīta konference, kurā dažādu uzņēmēju asociāciju un valdības pārstāvji apsprieda jaunās direktīvas ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību. Konferencē piedalījās arī ES iekšējā tirgus un pakalpojumu komisārs Čārlijs Makrīvijs, kuram tā bija pirmā vizīte Latvijā.

 Paralēli darbam komisijās Krasts darbojas arī delegācijā attiecībām ar Amerikas Savienotajām Valstīm, kā arī ES un Ukrainas Parlamentārās sadarbības komitejā un Baltijas intergrupā. Enerģētikas jautājumu risināšanai Guntars Krasts ir iesaistījies ietekmīgajā Eiropas Enerģētikas forumā (http://www.europeanenergyforum.eu/), kur kā viens no šī fonda viceprezidentiem risina Latvijas enerģijas apgādes drošības jautājumus. Pēc Guntara Krasta iniciatīvas Rīgā notika arī Parlamentārā konference „Sadarbība enerģētikā Baltijas jūras reģionā" ko organizēja Eiropas Enerģētikas forums sadarbībā ar EP, EK, EP Parlamentāro asambleju, Saeimu un vairākiem vadošiem Eiropas enerģētikas uzņēmumiem. Šis pasākums guva plašu publicitāti Latvijas un Eiropas medijos.

Savās uzrunās Krasts ir pievērsies ļoti plašam un daudzveidīgam jautājumu lokam  un aktīvi diskutējis gan par sociālās aizsardzības, demogrāfijas, nodarbinātības un izglītības jautājumiem, gan paudis savu pozīciju par Krievijas – Ukrainas gāzes vada konfliktu,  ES un ASV vīzu režīma u.c. jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja