Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Ironija nevietā

Vai jūs zināt kāpēc prezidents Valdis Zatlers uzdāvināja aizejošajam premjeram Aigaram Kalvītim revolveri? Lai viņš ar to revolveri nošautos! Jā, baisa ironija delfi.lv gaumē, kur tieši šada versija tika izvirzīta drīz pēc tam, kad TV3 raidījums Nekā Personīga paziņoja par šādas prezidenta dāvanas esamību.

Ironija nevietā. Jā, Kalvītim šāda dāvana bija vajadzīga, jo viņam taču patīk medīt un patīk ieroči un vēl, šāda dāvana no Valsts prezidenta ir kā cieņas apliecinājums un pateicība. Par ko? Par labo un ilgo valsts vadīšanu un jā, iespējams, arī par savu iecelšanu amatā.

Vakar vdienā dienas jautājums bija: „Vai ir ētiski valsts augstākajām amatpersonām vienai otru apdāvināt ar šaujamieročiem?“ Ja ņemam vērā delfi.lv loģiku, tad noteikti nav ētiski, jo ieroča, īpaši revolvera, dāvināšana var tikt uztverta kā divdomīga, kā pamudinājums uz „krievu ruletes“ spēli. Bet ja paraugās no valdošo loģikas, tad ieroča dāvināšana ir ārkārtīgi simboliska. Valsts augstākajām amatpersonām vienai otrai dāvinot tik īpašas (bez ironijas) dāvanas, tās (amatpersonas) kļūs viena otrai tuvākas un nozīmīgākas. Dārgas un īpaša dāvanas vieno dāvinātāju ar dāvanas saņēmēju.

Diez vai Vaira Vīķe-Freiberga kādam no aizejošajiem premjeriem dāvāja ieročus. Valdis Zatlers gan to dara, jo viņš zina kā var veidot draudzīgas saites. Varbūt nākošajam premjeram, ja tas būs sirdij tīkams, Zatlers uzdāvinās lielgabalu, mīnmetēju, tanku vai kaut ko vēl tik grandiozu. Nē, noteikti ne, gan jau prezidentam ir saprāts un viņš zina, kādas dāvanas ir gaumīgas un kādas dāvanas ir divdomīgas. Laikam dāvināt Kalvītim kādu grāmatu būtu bijis divdomīgāk nekā uzdāvināt revolveri ar sešām vai cik tur lodēm…


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja