Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Izmetēji

Rīgas Satiksme (RS) un Rīgas dome nebeidz pārsteigt. Pagājušajā nedēļā Rīgas dome publiskoja noteikumus, kas ļautu sabiedriskā transporta vadītājiem un konduktoriem izlemt, kuru tramvajā, trolejbusā, autobusā uzņemt un kuru ne. Tiesībsargs jau pauda savas bažas par šādas jaunas kārtības ieviešanu, jo RS darbiniekiem dotu tiesības pēc savas subjektīvās izprantes izvēlēties pasažierus. Domes noteikumi nepiedāvāja arī kārtību kā apstrīdēt, piemēram, tramvaja vadītāja lēmumu jūs neielaist pēdējā tramvajā, ja viņam šķitis, ka jūs esat krietni piedzēries.

Pats esmu izjutis uz savas ādas RS darbinieku nievājošo un nepieklājīgo attieksmi pret pasažieriem. Jauni noteikumi, kas dotu vadītājiem un konduktoriem plašākas pilnvaras, būtu kā lāsts pasažieriem. Jā, RS vēlas pasargāt savus darbiniekus no dzērāju un huligānu uzbrukumiem vēlās vakara stundās, bet vai tādēļ ir jācieš arī tiem, kuri nav vainīgi?

Jā, vēl RS kopā ar jauno Rīgas mēru jau tagad paziņo, ka biļešu cenas augs. Pieaugot inflācijai un degvielas cenām, aug RS izdevumi, tas ir fakts. Bet fakts ir arī tas, ka Rīgas sabiedrisko pakalpojumu regulators un Valsts kontrole reiz noraidīja RS vēlmi palielināt savu pakalpojumu cenu par 100% (no 20 uz 40 santīmiem), jo RS finanses nav pārskatāmas. Vai tagad ir kas mainījies? Vai nebūs tā, ka RS nespējot optimizēt sava uzņēmuma darbību lielāko nastu novels uz RS pakalpojumu izmantotājiem, nevis paši mēģinās saimniekot izdevīgāk un pārskatāmāk? Gluži tāpat kā gadījumā ar diskriminējošajiem noteikumiem, secinājums viens—vainīgs ir pasažieris.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja