Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izstāde, pasākumi, darbnīcas, sarunu vakari - sāksies LMA Dizaina izglītības un nodaļas 60 gades jubilejas programma

Otrdien, 15. martā, Latvijas Mākslas akadēmijas aulā iesāksies LMA Dizaina izglītības un nodaļas 60 gades jubilejas programma, kas tiks atklāta ar izstādi-hepeningu Dizaina virtuve.

Triju nedēļu laikā LMA Dizaina nodaļas mācībspēki, kopā ar absolventiem un studentiem, būs aicināti sēsties pie viena darba galda un individuāli vai kopā pavadīt dažas stundas "cepot un šmorējot" jaunas, esošās vai nepabeigtās idejas vai risinājumus.  

LMA aulā Dizaina nodaļas kolēģi izveidojuši pasākumu kopumu, kas caur sarunām un dažādiem redzējumiem un pieredzēm ļauj iegūt plašāku un vispusīgu skatu uz dizaina izglītības norisēm akadēmijā. Katru dienu izstādē darbosies tās dalībnieki – LMA Dizaina nodaļas studenti, absolventi, un pasniedzēji.  Šajā satraucošajā un skaudrajā laikā, ikviens būs aicināts caur dizaina valodu iniciēt un īstenot arī Ukrainas tautai atbalstošas idejas vai praktisku palīdzību. Izstādes procesuālā daba sniegs iespēju satikties, sarunāties un arī atbalstīt vienam otru. 

Kā uzsver LMA Dizaina nodaļas vadītāja Maija Rozenfelde: "LMA Dizaina nodaļa raugās uz dizainu kā uz procesu – nepārtrauktu darbošanās un domāšanas veidu. Arī šodien, kad mūsu domas un darbi saistās ar šodienas izaicinājumiem, atbalstu un palīdzību, empātiju un kritisko domāšanu, vēlamies uzsvērt, ka satikšanas spēks mūs visus var iedvesmot, ne tikai diskutēt par dizaina izglītības mantojumu vai tendencēm mijiedarbībā ar meistarību un praktiskajām zināšanām."

Svinību programma piedāvās arī sarunu vakarus, kuros vadošie dizaina vēstures un procesu pārzinātāji stāstīs par nozares gaitu, pavērsieniem un sasniegumiem. 

Otrdienu un ceturtdienu vakaros (17., 22., 24., 29. martā) plkst. 18.30 LMA aulā aizraujošus Latvijas dizaina virtuves stāstus klātienē stāstīs dažādi speciālisti – no zināmākajiem Latvijas dizaineru pionieriem līdz nesenākiem un starptautiski apbalvotiem LMA Dizaina nodaļas absolventiem. Arī LMA Atvērto durvju dienu laikā, 24. martā plkst. 17.00 klātienē notiks Dizaina nodaļas bakalaura un maģistra programmu prezentācijas.

Izstādes procesuālā daba, sākot no pirmās dienas, ļaus piedzīvot, kā nonākt līdz rezultātam jeb galvenajam notikumam 1. aprīlī – izstādes noslēgumam, kas atspoguļos pasākumu norises laikā īstenotās dizaina jaunrades un simbiozes. Tāpat noslēgumā tiks prezentēts arī LMA Dizaina nodaļas 60 gadu gājumam veltīts iespieddarbs, kas iepazīstinās ar zīmīgiem Dizaina nodaļas veidošanās pieturpunktiem.

Pasākuma programma var mainīties, ņemot vērā karadarbību Ukrainā. Visa aktuālā informācija pieejama LMA sociālajos tīklos Facebook un Instagram.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja