Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jauna Dieva partija?

Šorīt LNT 900 sekundes, raidījums, kas parasti tiek izmantots kā valdošās koalīcijas PR instruments, paziņoja par jaunas „kristīgi-sociālas“ partijas veidošanos. Pagaidām tā gan vēl neesot partija, bet gan „kustība,“ kura tikai veidojoties. Šīs mistiskās „jaunās“ partijas veidotāji jau ir ieguvuši viņa eminences kardināla Pujāta svētību. Kristīgi-sociālie censoņi esot izveidojuši programmu, kuru kardināls novērtējis kā morāli atbalstāmu.

Kas ir šis mistiskais spēks un vai tās būs jauna partija, to mēs vēl nezinām. Zināms vien tas, ka viens no jaunās organizācijas veidotājiem ir sabiedrisko attiecību speciālists Kristiāns Rozenvalds, kurš ir sniedzis palīdzīgu roku tēla un kampaņu veidošanā gan pašam kardinālam, gan arī „kristīgajam-politiskajam buldozeram“ Aināram Šleseram. Protams, ja šis vien nav kārtējais Šlesera politiskais „projekts,“ jaunas „kristīgas“ partijas radīšana varētu atņemt Šleseram un viņa mācītājiem politisko platformu.

Vairāk par jaunas partijas rašanos mani satrauc kas cits—katoļu Baznīcas Latvijā atbalsts politiskajiem spēkiem. Var jau teikt, ka kardinālam ir tiesības kā brīvam pilsonim atbalstīt jebkuru politisku spēku, tomēr viņa atbalsts valdošajai koalīcijai nebūtu jāuztver kā personīgs viedoklis vien. Viņš tomēr ir katoļu Baznīcas galva Latvijā un daudzi ticīgie viņa viedokli uztver kā Baznīcas viedokli. Nevar apstrīdēt patiešām kristīgas, ne pseido-kristīgas, politikas pastāvēšanas tiesības, bet Baznīcai nevajadzētu kļūt par kāda politiskā spēka bāzi, jo Baznīcai savā būtībā būtu jābūt 100% politiski neitrālai.

Es ceru, ka šis sabiedriski-politiskais spēks, kas veidojas, nekļūs par vēl vienu partiju, kura izmanto Dievu un viņa vārdu savu savtīgo interešu apmierināšanai. Es arī ļoti ceru, ka šis nav kārtējais Šlesera „buldozera“ projekts…


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja