Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

JL + TP = TP?

Gadās, ka cilvēki strādā, katrs dara savu un visi kopā kopīgo darbu, un pēkšņi pār kādu no kolektīva locekļiem nāk ģeniāla atklāsme, par kuru viņš vienkārši nespēj neizkliegt visai pasaulei. Tā gadās visos kolektīvos, arī partijās, arī Jaunajā laikā. Tā nu ir gadījies arī 1. aprīlī. Varbūt tā partijai ir laba izdevība pārvērst aprīļa jokā sava ideologa Dana Titava izrunāšanos preses slejās (Latvijas Avīze, 1.

04.2008). Protams, interesanti, ka Titavs labprāt grib sēdēt pie viena galda ar Andri Šķēli. Varbūt tāpēc, ka Šķēles teiktajam ir lielāks svars nekā valdības lēmumiem, jo pietika viņam ierunāties par ogļu un gāzes spēkstaciju, un valdība jau lokās līdzi jaunajām vēsmām. Daži varasvīri kautrīgi aizmirst par Latvijas atkarības no Krievijas energoresursiem mazināšanu. Citi, kā Vents Armands Krauklis (V-Diena, 1.04.2008) izmanto seno Jozefa Gēbelsa metodi, jo pateikt, ka gāzes elektrostacija mazinās Latvijas atkarību no Krievijas energoresursiem – tur vajag drosmi. Citēju: „Jebkura jauna elektroenerģijas ražotne, neatkarīgi no enerģijas ieguves veida, mazina Latvijas energoatkarību. Tas attiecas arī uz gāzes staciju.”

Kāpēc Tautas partijai par katru cenu vajag gāzes spēkstaciju? Gundars Bērziņš (Neatkarīgā Rīta Avīze, 28.03.2008) pamet interesantu domu par robežlīgumu ar Krieviju, Kalvīti un Gazprom akcijām. Vai tiešām Latvijas energoražošanas gazifikācijas tieksmes varētu būt robežlīguma sekas? Tā jau tāda dabiska domugaita – prātot cui bono? (kā labā?), ja politiķi rīkojas neizprotami un argumentācijai izmanto acīm redzamas muļķības, kā, piemēram Krauklis, sapņodams izveidot atzaru no gāzesvada Nord Stream uz Latviju (tas ir no sērijas: kādas vēlēšanās izteiksim zelta zivtiņai, kad noķersim? It kā viens no paša šī projekta radīšanas mērķiem nebūtu Latvijas apiešana!), vai, priecādamies par Inčukalna gāzes krātuvi, labi zinādams, ka šī gāze nepieder mums. Var jau būt, ka lietas Latvijā arī 2007. – 2008. gadā notiek tik pat vienkārši kā senāk – viens gabaliņu no tam uzticētās valsts varas izmanto otra labā, un otrs pirmajam atlīdzina skaidrā naudā vai akcijās. Ja tā, tad es saprotu, kāpēc Gundars Bērziņš tik nikni nīst SAB direktoru Kažociņu. Tad tur ir patiesas bailes (lai neteiktu – šausmas) apakšā.

Diskusijā par gāzes vai cietā kurināmā spēkstaciju tiek arī nemitīgi runāts par enerģētikas jaudu deficītu, taču pilnīgi aizmirsts par energoefektivitātes pasākumiem. Domāju, ka galvenā problēma, kāpēc kādam par varītēm pirmo vajag gāzes spēkstaciju, ir tā, ka otrai stacijai vairs valsts pasūtījuma nebūs – jaudu pietiks. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka energoatkarības no Krievijas palielināšana ir bīstams solis valsts faktiskās neatkarības zaudēšanā. Tas ir daudz nopietnāks valsts pastāvēšanas risks nekā visi Dana Titava prātojumi manis jau pieminētajā intervijā. Amizanti, ja nebūtu tik skumji,  ir tas, ka valstiskās neatkarības sargāšanā Titavs ir atradis vislabākos sabiedrotos – gāzes runasvīru Šķēli un Tautas partiju. Ka tik nu nebūtu tā, ka ne Titavs aicina Šķēli pie sava galda, bet Šķēle Titavu, realizēdams Jūrmalgeitā paustās valsts pārvaldes idejas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja