Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kalnciema kvartāla galerijā būs apskatāma Ēsteres Zemītes personālizstāde Pazudušie bērni

Kalnciema kvartāla galerijā no 28. maija līdz 13. jūnijam būs apskatāma Ēsteres Zemītes personālizstāde Pazudušie bērni , kurā būs izstādīti Kapseļu ielas aprūpes centra bērnu portreti, informēja galerijas pārstāvji.

Ēstere Zemīte ir gleznotāja un sociālā darbiniece, beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu 1997. gadā, iegūstot maģistra grādu mākslā, un Sociālā darba augstskolu Attīstība 2003. gadā, iegūstot maģistra grādu sociālajā darbā. Ēsteres personālizstādes notikušas gan Rīgā, gan citās Latvijas pilsētās, no kurām lielākā 2018. gada izstāde rīkota VEF Kultūras pilī, Rīgā. Viņas gleznas atrodas gan muzeju, gan privātās kolekcijās Latvijā un ārvalstīs.

Kopš 2018. gada aprīļa Ēstere strādā VSAC Rīga filiālē Rīga Kapseļu ielā par sociālo darbinieci, kurā dzīvo 30 bērni, no kuriem 20 bērni ir palikuši bez vecāku gādības. Visi bērni ir ar smagiem funkcionēšanas traucējumiem jeb ar invaliditāti. Bērni ir vecumā no 5 līdz 18 gadiem. Aprūpes centra bērni ir izstumti no sabiedrības gan savas invaliditātes dēļ, gan tādēļ, ka viņiem nav vecāku, kas viņus varētu aizstāvēt, par viņiem iestāties un cīnīties. Aprūpes centrā tiek nodrošināta bērnu aprūpe, tomēr pat vislabākie apstākļi nevar aizvietot vecāku mīlestību un rūpes.

Portreti ir Ēsteres veids, kā parādīt katra bērna skaistumu, unikalitāti, mirdzumu, ko bērns ienes pasaulē. Tas ir veids, kā pateikt, ka bērns ar invaliditāti ir tāds pats bērns kā visi pārējie, tikai viņam nepieciešams lielāks atbalsts, īpašs atbalsts un rūpes ne tikai no tuvākajiem aprūpētājiem, bet arī no apkārtējās sabiedrības – no skolām, no mediķiem, no līdzcilvēkiem.

Tāpat kā jebkurš bērns, arī bērni ar invaliditāti ienes milzīgu prieku mūsu dzīvē, ja mēs bērnu satiekam bez aizspriedumiem un atveram savas durvis. Portreti ir atgādinājums mums visiem, ka katrs bērns aprūpes centrā gaida savu ģimeni – cilvēkus, kas uzņemsies mīlestības pilnu gādību par bērnu, izvedīs viņu cauri bērna priekiem un sāpēm, dos viņam drošību, stabilitāti un iespēju attīstīties, kas nav un nebūs iespējama institūcijā.

Izstādē skatāmie bērnu portreti ir tapuši pēdējā gada laikā. Tie gleznoti uz audekla akrila un pasteļu tehnikās.

Izstādes darba laiks katru dienu no plkst. 10 līdz 18, izņemot svētdienas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja