Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Kas ir otra populārākā cūka Latvijas internetā?

Vārdam cūka latviešu valodā ir divas nozīmes. Visbiežāk ar vārdu cūka mēdz apzīmēt mājdzīvnieku, cūku sugas pārstāvi, kurš visbiežāk tiek turēts aizgaldā un tiek audzēts ar mērķi iegūt gaļu. Otra vārda nozīme ir sekojoša—par cūku latviski mēdz saukt cilvēku, kurš pēc kāda cita cilvēka domām ir veicis kādas darbības, kuras varētu apzīmēt par cūcīgām.

Par cūku citu indivīdu visbiežāk sauc jūtu un dusmu uzplūdā, vēloties raksturot viņu kā egoistisku un pašlabumu meklējošu cilvēku, kurš ar citiem nerēķinās. Lietojot vārdu cūka, lai apzīmētu kādu sev netīkamu cilvēku, šim vārdam tiek piešķirta negatīva nozīme un „cilvēks-cūka“ nekādā gadījumā nevarētu tik uzskatīts par līdzīgu „cilvēkam-eņģelim“.

Brīdinu, ja jūs Latvijas internetā, izmantojot meklētāju www.google.lv, meklēsiet vārdu "CŪKA", jums nāksies atšķirt šīs vārda dažādās nozīmes. Pirmais rezultāts jums sniegs informāciju par latviešu tautas ticējumiem, kas saistās ar cūkām-dzīvniekiem. Otrais rezultāts, ja jūs esat Tautas partijas un premjera Aigara Kalvīša aizstāvis, varētu likt jums salekties un sašutumā izkliegt: „Kas tas?“ Tātad paskaidrošu, otrais rezultāts, meklējot vārdu cūka www.google.lv, noteikti būs latviešu Vikipēdijas ieraksts par Latvijas Republikas ministru prezidentu Aigaru Kalvīti. Ja Kalvīša atbalstītājiem viss pamats būtu sašust, tad viņa opozicionāriem gluži otrādi, tas varētu sagādāt neviltotu prieku.

Rūpīgāk izlasot latviešu Vikipēdijas ierakstu, kas Aigaram Kalvītim ir ļāvis iegūt otrās meklētākās „cūkas“ titulu www.google.lv, jūs neatradīsiet tajā vārdu cūka, to es jums garantēju. Uzmanību gan pievērš kas cits. Paša ieraksta augšpusē ir redzams paziņojums, ka šī ieraksta autors, kāds latviešu Vikipēdijas redaktors vārdā Mrom, ierakstu ir padarījis par nerediģējamu citiem Vikipēdijas lietotājiem, jo iepriekš kāds ir veicis „vandālisma aktu“, kas visdrīzāk ir izpaudies kā Kalvīša kungu apmelnojošas informācijas ievietošana šajā Vikipēdijas ierakstā. Ļoti iespējams šis nezināmais vandālis (varbūt vandāļi?) savā interpretācijā par Aigaru Kalvīti, premjeru ir nodēvējis par cūku. Droši vien visi zina, ka interneta meklētājiem ir tā nelāgā īpašība atrast jau sen pārrediģētus tekstus, tātad, ja vandālis Kalvīti Vikipēdijā ir nodēvējis par cūku, bet redaktors to izdzēsis, tik un tā kādu laiku pēc tam Aigara Kalvīša biogrāfiju internetā varēs atrast meklējot vārdu „cūka.“

Varbūt Aigars Kalvītis iesaistīs Drošības policiju, lai novērstu šo kaitējumu savai nevainojamajai reputācijai, tomēr ir skaidrs, ka Kalvīša Latvijas interneta otrās meklētākās „cūkas“ tituls neapdraud valsts drošību, atšķirībā no Rēzeknes pensionāres vēstules Kalvītim šī gada pavasarī. Iespējams, tā ir drošībnieku bandas atriebība Kalvītim, bet kas to lai zin?


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja