Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kas ir par dārgu Rīgas Domei?

Otrdien jau otro reizi “Delna” soļos uz Rīgas Domes Pretkorupcijas komisiju, kur domnieki izskatīs tās piedāvājumu izstrādāt pētījumu “Par sabiedrības līdzdalību un ekspertu iesaisti Rīgas domes pretkorupcijas plānu ieviešanā”. Septembra sākumā Rīgas domes deputāti bija sašutuši par “Delnas” pieprasīto summu – nepilni septiņi tūkstoši latu – un lēmuma pieņemšanu atlika.

“Delna” savu piedāvāto cenu nav izmainījusi, tāpēc var prognozēt, ka atsevišķi deputāti joprojām būs sašutuši. Dīvaini, ka tieši uz korupcijas jautājumiem domnieki atskārtuši, ka beidzot ir jāsāk taupīt. Viņu kolēģiem ministrijās un Saeimā gan vēl šādas atklāsmes nav nākušas, un arī domnieki tiem nav palīdzējuši.

Kāpēc pretkorupcijas komisijas loceklim Jānim Zaržečkim (LPP/LC) uztrauc “Delnas” pētījuma izmaksas, bet neuztrauc partijas biedra Aināra Šlesera vadītās Satiksmes ministrijas izmaksātie pieci tūkstoši latu zvērinātu advokātu birojam G. Antoma birojs par “juridiskām konsultācijām” digitālās televīzijas lietā?

Kāpēc J. Zaržecki nesatrauc, ka partijas biedrs Oskars Kastēns par nepilniem desmit tūkstošiem pērk no sabiedrisko attiecību firmas izstrādātu sabiedrības integrācijas politikas pamatnostādņu projektu, nevis uzdod to izstrādāt paša vadītajam sekretariātam?

Kāpēc pretkorupcijas komisijas locekle Sarmīte Pīka (TP) ir sašutusi par “Delnas” piedāvājumu, bet nekad nav izrādījusi sašutumu par padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla konkursu, kuru administrēja nevis partijas biedres Helēnas Demakovas vadītās Kultūras ministrijas ierēdņi, bet gan ministres paziņu biedrība “Biennāle 2005” par nepilniem desmit tūkstošiem latu?

Kāpēc pretkorupcijas komisiju nesatrauc kolēģu Saeimā rīcība, pasūtot ārējās komunikācijas auditu par nepilniem astoņiem tūkstošiem latu, lai uzzinātu to, ko visi jau sen zina arī bez pētījumiem?

Tikai šoreiz, kad ir runa par korupcijas jautājumiem, domnieki ir pirmie skrējēji taupības virzienā. Tā vien šķiet, ka “Delnā” vienkārši nav savējo, tāpēc tāda neuzticība par katru izmaksāto nodokļu maksātāju latu – tie taču aizripos garām! Šķiet tieši to Rīgas domnieki nevar šobrīd atļauties, kad valstī izsludināts taupības režīms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Reklāma


"Tieši uz korupcijas jautājumiem domnieki atskārtuši, ka beidzot ir jāsāk taupīt. Viņu kolēģiem ministrijās un Saeimā gan vēl šādas atklāsmes nav nākušas, un arī domnieki tiem nav palīdzējuši."

PIEDĀVĀJUMS


Ar "Delnas" piedāvātā pētījuma finanšu tāmi var iepazīties šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja