Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

KDi lasi: Iekaro Baku

Azerbaidžāna sava svētuma – Jaunavas torņa – pastāvīgās ekspozīcijas iekārtošanu uzticējusi Mitrēvicu ģimenes uzņēmumam Dd studio

Man ir grūti iedomāties, ka es tagad varētu tā mierīgi apstāties un sākt gleznot, – saka mākslinieks Jānis Mitrēvics, kurš ir viens no pazīstamākajiem savas paaudzes gleznotājiem, taču vairāk nekā pirms desmit gadiem nodibināja uzņēmumu Dd studio, kas darbojas dizaina projektu izstrādes un realizācijas jomā. "Es daru to pašu, ko es darīju pagājušajā gadsimtā, – mākslinieks es biju tad un esmu arī tagad," uzsver Jānis Mitrēvics. Viņš strādā kopā ar savu dēlu Dāvidu, kurš savulaik Latvijas Universitātē studējis ekonomiku. Šī ģimenes uzņēmuma rindās pēc vairākiem gadiem, kas pavadīti ārzemēs, ir atgriezies arī viņa brālis – mākslinieks Miks Mitrēvics. "Re, kur viņš sēž!" tēvs norāda Mika virzienā.

Ekspozīcijas toņu palete

Šovakar Spīķeru koncertzālē Dd studio iepazīstinās ar savu jaunāko darbu – Azerbaidžānas Republikas galvaspilsētas Baku Jaunavas tornī iekārtoto pastāvīgo ekspozīciju. "Tā ir viņu vizītkarte, kas parādās visos reklāmas rullīšos," par astoņus stāvus augsto neparastās formas būvi saka Jānis Mitrēvics. Savukārt Dāvids zina stāstīt, ka pat Latvijā – vietās, kur tiek pārdots Azerbaidžānas oriģinālais lavašs, – neiztrūkstošs ir attēls ar Jaunavas torni. "Lūk, tādu svētumu viņi ir uzticējuši ārzemniekiem," piebilst mākslinieks, kurš atzīst, ka tam ir grūti atrast analogu būvi tepat Rīgā. No 2011. līdz 2013. gadam vēsturiskajā ēkā austriešu uzņēmums veica vērienīgus restaurācijas darbus, bet latvieši tika uzrunāti piedāvāt savu vīziju par pastāvīgo ekspozīciju. 

Ilzes Auzānes sarunu ar Jāni Mitrēvicu un viņa dēlu Dāvidu lasi 20. februāra KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja