Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Klau, Rīgas Dome -- IR PAVASARIS!!!

Kamēr iepriekšējā bloga ieraksta kontekstā ļaudis cīnās ap reliģiju un seksualitāti, vēlos konstatēt, ka nupat aiz loga ir +16 grādu.  Jaukā kārtā gadījās kādu brīdi būt uz ielas.  Ļaudis staigā t-krekliņos un šortos.  Vecrīga ir pilna ar tūristu armijām.  Vārdu sakot, viss kā skaistā pavasarī nākas.

Ir gan viena instance mūsu pilsētā, kura šo apstākli šķiet nav pamanījusi, un tā ir Rīgas Dome.  Jautāju kādā restorānā Rīgas centrā, kāpēc nav izlikti galdiņi ārā.  Atbilde:  jo Rīgas Dome ir noteikusi, ka "vasaras sezona" un tātad laiks, kad drīkst likt galdiņus ārpus telpām, sākas ... 1. maijā.  Tāda, lūk, ir kārtība.  Tas nekas, ka martā ir +16 grādu, "vasaras sezona" sāksies tikai pēc mēneša un vairāk.

Būt tūristam ir smaga nodarbe, daudz jāčāpo.  Patlaban tūristi čāpo pa tukšu Līvu laukumu, vien var nopirkt keramikas un dzintara izstrādājumus, ja tādi iet pie sirds.  Nešaubos pilnīgi ne mirkli, ka pietiekami daudz tūristu būtu svētlaimīgi, ja turpat Līvu laukumā varētu apsēsties un izdzert kausu alus vai glāzi minerālūdens.  Vēl vairāk, eiropieši viņu starpā zina, ka mājās alus dārzi un ārpustelpu kafejnīcas parādās tiklīdz laika apstākļi to pieļauj (un Ziemeļvalstīs pat tad, kad tie it kā to nepieļauj).  Bet Rīgā, lūk, "vasaras sezona" sākas tikai 1. maijā.  Pilsēta, kura apgalvo, ka tai tūrisms interesē.  Dieva zīmes.

Protams, protams šo lietu pilnīgā pašplūsmā atstāt nevar, nedrīkst galdiņus likt uz ielas braucamās daļas u.tml.  Bet runa tomēr ir par tādām vietām, kā Līvu laukums un Vērmaņdārzs, kur braucamās daļas nav vispār.  Gabals kādam domniekam nokritīs, ja tur alus dārzs vērs durvis jau martā?  Saprotu jau, ka Līvu laukumā daudz "svarīgāks" ir pasākuma mākslinieciskais dizains, it kā izslāpušam tūristam tas būtu galvenais, bet nejēdzība tā ir vienalga.  

Domē man pastāstīja, ka patlaban šajā jautājumā tiekot izstrādāti jauni noteikumi.  Tas ir jauki.  Laikam pat Rīgas Dome ir pamanījusi, ka klimats mainās uz siltāku pusi.  Droši vien kādam ir pat ienācis prātā, ka septembrī, kad "vasaras sezona" iet uz beigām, ļaudis alus dārzos sēdēs pie krietni vien draņķīgākiem laika apstākļiem par tiem, kuri valda šodien.  Tiesa, šī ir nodarbe, ar kuru domnieki būtu varējuši nodarboties teiksim novembrī, lai noteikumi būtu gatavi martā, kad ir silts, bet pārāk lielu apķērību laikam no viņiem sagaidīt būtu nepamatoti.  Katrā ziņā, ja Dome atrastu sevī iespēju pateikt, ka Līva laukumā alus dārzus drīkst izveidot jau rīt ap brokastlaiku, pateicīgi būs ļoti daudzi rīdzinieki un pilsētas viesi.  Doma laukumā vairs ne, jo tur kādam sagribējies būvēt atkal vienu viesnīcu, bet Līva laukumā ... nu lūdzu, Rīgas Dome, lūdzu -- IR PAVASARIS!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja