Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Koalīcija pret tautu: kurš kuru?

Valdošā koalīcija ir pārdzīvojusi divus referendumus un tagad var atviegloti uzelpot. Kā jau daudzi prognozēja, valdības cinisms tikai pieaugs. Un šodien redzam rezultātu – nākamā gada valsts budžetā tiks taupīts uz skolotāju, mediķu, policistu un citu valsts darbinieku rēķina.

Patiesībā trūkst vārdu, lai aprakstītu valdošo politiķu rīcību – lēmumu nākamajā gadā nepalielināt algu nevienai profesijai valsts pārvaldē.

Bet daudzām citām lietām gan naudu atradīs. Esmu pārliecināts, ka nauda Kultūras ministrijas «bīdītajiem» būvniecības projektiem atradīsies, ka prezidenta rezidenci Jūrmalā turpinās rekonstruēt. Arī dažādi sporta klubi, kas ir atsevišķu cilvēku biznesa projekti, nākamgad saņems ministriju piešķirtu finansiālu atbalstu. Nav dzirdēts, ka Saeimas deputāti gatavotos nākamgad atteikties no dāsnajām kompensācijām, kuras dažam labam tautas kalpam tuvojas 1000 latiem ik mēnesi. Arī valsts sekretariātus nolikvidēt neizdevās, jo Kastēnam darbu būs grūti atrast un amatus «mācītāji» ar «oranžajiem» nespēs pārdalīt. Un sarakstu varētu vēl turpināt un turpināt...

Labējie lēma vienkārši – necilāsim lietas, kas skar mūs un mūsu draugus. Nolēma nākamgad apdalīt tos, kuri visvairāk cieš no augstās inflācijas valstī – skolotājus, medmāsas, bērnu dārzu audzinātājas, policistus, ugunsdzēsējus. Gan pārdzīvos, ne to vien pārcietuši.

Tomēr nedomāju, ka šoreiz būs tik vienkārši. Rudens solās būs krāsains. Un arodbiedrības to padarīs vēl krāsaināku! Jautājums būs vienkāršs – tautas vai koalīcijas budžets?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja