Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Konkurss – svešs jēdziens Rīgas domē valdošajiem

Jaunais demokrātijas tandēms un Rīgas domes pirmais pāris ir jau "ieskrējies"  , un iezīmējas  šobrīd domē valdošā vairākuma darba stils. Viens ir skaidrs nepārprotami – savējiem viss,  pārējie, lai paši par sevi rūpējas... Tāda, lūk izpratne par demokrātiju. Katram, kurš ''Lido'' dzirnavās  kotletes  ir ēdis,  kaut kas tiks atmests.

Pārējiem nekā. Tādi vēlēšanu rezultāti. Teiktu Ainārs... Kādēļ tieši šis konkrētais uzņēmējs būvēs ēstuvi Centrāltirgū? Kādēļ tieši šis,  tiks pie tūrismam domātā  miljona apsaimniekošanas? Kādēļ šis konkrētais priekšlikums tiks atbalstīts nododot apsaimniekošanā Izstāžu zāli zem Rātslaukuma? Šādus jautājumus varētu uzdot vēl un vēl. Kas visus šos nosauktos vieno – kopīgi ēstās kotletes.

Vai viņi nav cienīgi,  vai arī  nav spējīgi paveikt šos darbus? Tā es neapgalvoju, bet lai šaubas zustu, būtu labāk, ja šo darbu veicēji  tiktu izvelēti konkursa rezultātā, ne kopīgo pusdienu laikā. Tie nav vienīgie uzņēmēji savās sfēras un tiek laupīta arī iespēja noskaidrot, vai tie  tiešām ir  labākie. Un Rīgas domes vairākums dzen viņus iekšā šajā šaubu un neziņas jūklī. Atstājot iespējas KNAB par to interesēties un Valsts kontrolei arī apšaubīt, kā minimums izvēles pareizību. Jo tā taču ir nodokļu maksātāju nauda, ar ko tiek operēts.

Kāpēc pārējie uzņēmēji klusē? Vai tiešām šajā ekonomiskā apsīkuma laikā, tie nevēlētos saņemt šādu pašvaldības pasūtījumu? Šaubos. Ceru, ka tā drīzāk ir neziņa un informācijas trūkums, nevis stoiciska klusēšana ar domu, varbūt šādi – labi uzvedoties,  arī es nākamreiz,  vismaz priekšnamā tikšu, ja ne pie paša galda... Tieši šajos apstākļos, kad apsveicama būtu jebkura pašvaldības vai valdības iniciatīva, kas dotu pasūtījumu uzņēmējiem, ir jābūt skaidriem noteikumiem, kā notiek šāda sadarbība. Rīgas domes valdošo 38 deputātu galvas, gan šādas lietas neuztrauc. Ja kādam ir problēmas, lai iet uz Birokrātijas apkarošanas centru. Tur, var par visu sūdzēties. Bet atcerieties, šī centra (3)  darbinieki pieņem apmeklētājus tikai trīs stundas nedēļā un būs jāizpilda veidlapa ar konkrētiem jautājumiem. Citādi šie birokrātu apkarotāji nevar – jābūt taču kādai birokrātiski izstrādātai kārtībai, kā jāstrādā! Vēl domes vadību absolūti neuztrauc politisku kadru "iesoļošana" darba kabinetos. Tā Rīgas satiksmē SC un LPP/LC visu sadalījuši kristīgi ( mācītāju partija taču) katram pa diviem valdes locekļiem. Satiksmes departamenta direktora vietnieka amatā iecelts kungs, kura vienīgais nopelns ir kandidēšana velēšanās no Tautas saskaņas partijas. Vēl amatā ticis, iepriekšējā domes sasaukumā no RSK valdes priekšsēdētaja amata atlaistais. Tas nekas, ka viņa darbības izmeklē likumsargi. Kādam taču pie galda sēdošie ir jāapkalpo. Un, lieki piebilst, ka konkursi te tikai traucētu...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja